S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Els bombers de l’Ajuntament col·laboren per protegir les obres d’art del Museu de Belles Arts de València

Este cos de l’Àrea Municipal de Protecció Ciutadana ha participat en un simulacre d’incendi en la pinacoteca

• El bombers de València ha intervingut en un simulacre d'incendi en el Museu de Belles Arts

05/07/2022

El Cos Municipal de Bombers ha intervingut hui en l’extinció d’un incendi fingit al Museu de Belles Arts de València. “Amb esta actuació, els bombers de la ciutat han practicat la seua reacció davant d’una circumstància que pot ocórrer en qualsevol moment i han complit amb el seu objectiu de protegir els habitants i els béns de la ciutat”, tal com ha explicat hui el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, en concloure este simulacre en el qual també han participat altres agents de l’Àrea Municipal de Protecció Ciutadana, el Servici d'Emergències de la GVA, Protecció Civil i el personal del Museu.

 

El regidor Aarón Cano ha explicat que “este simulacre s’ha desenvolupat en el marc del treball que la plantilla de Bombers du a terme per a estar preparada per a qualsevol contingència, tal com va fer recentment al parc ecològic de la Devesa del Saler, que és el gran parc de la ciutat i que hem de preservar”. En esta ocasió, el simulacre en la pinacoteca ha sigut un exercici inclòs en una acció formativa realitzada a l’any 2021 dins del projecte “estratègies i capacitats de gestió d'emergències amb el patrimoni cultural en museus, arxius i biblioteques”. Este curs s’ha impulsat amb l’objectiu d'investigar i desenvolupar protocols basats en intel·ligència artificial, bones pràctiques de gestió, sistema d'informació geogràfic i tecnologia de la informació i comunicacions per a la protecció i conservació del patrimoni cultural en escenaris que integren múltiples perills. I el treball ha inclòs també la presa de decisions per governs locals i gestors sobre la conservació preventiva que permeta prioritzar estratègies i preparació d'emergències davant possibles desastres.

El suposat incendi ha començat a les 11 hores i la intervenció per sufocar-lo s’ha desenvolupat fins a les 14 hores. El post de comandament s’ha establit en el pati posterior del museu i, segons s'havia plantejat. s’ha hagut d’atendre a dos persones intoxicades pel fum, i s’ha actuat sobre les obres d’art custodiades al museu, que s’han traslladat a estances segures.

Aarón Cano ha manifestat la seua “satisfacció perquè els Bombers Municipals ha contribuït amb un simulacre que s’aprofitarà per a implantar el nou Pla d’Autoprotecció del Museu de Belles Arts”.

Recursos multimèdia

Aarón Cano