Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

AUMSA posarà vivendes municipals i locals a disposició d'entitats socials de la ciutat

Gómez: “Volem accentuar el perfil social que ha de tindre una empresa pública com AUMSA, l'empresa que gestiona el parc d'habitatge públic de l'Ajuntament de València”

• Vista aèria de la ciutat de València

27/12/2021

AUMSA posarà a la disposició d'entitats orientades a la inclusió social dels col·lectius vulnerables locals, baixos i viviendes municipals. Així ho ha anunciat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, després de la reunió que ha mantingut amb representants de les principals entitats del tercer sector, que desenvolupen el seu treball a la ciutat de València. “Volem accentuar el perfil social que ha de tindre una empresa pública com AUMSA, l'empresa que gestiona el parc d'habitatge públic de l'Ajuntament de València”, ha afirmat Gómez.

 

El Tercer Sector és aquella secció de l'economia formada per organitzacions sense ànim de lucre i entitats no governamentals, els beneficis de les quals es reverteixen en la pròpia activitat. Les fundacions, associacions, cooperatives, entitats o empreses d'inserció formen el Tercer Sector: són entitats orientades a la inclusió social dels col·lectius vulnerables.

La vicealcaldessa ha anunciat dos mesures que posarà en marxa AUMSA, la primera d'elles consistix en la posada disposició d'estes entitats socials de locals i baixos de l'Ajuntament de València en condicions beneficioses “perquè puguen establir allí les seues seus. Amb això estem donant una solució a les dificultats que tenen per a accedir a un lloguer accessible, que patixen este tipus d'associacions i a més estem omplint de vida els baixos i plantes baixes dels nostres locals”, ha exposat la presidenta de AUMSA.

La segona de les mesures que durà a terme AUMSA per a atendre i abordar les urgències socials de la ciutat de València consistirà a “subhastar un paquet d'habitatges a les quals podran optar les entitats i organitzacions socials. Estes vivendes seran utilitzades per a atendre persones que es troben en situació de vulnerabilitat, com a dones víctima de violència de gènere que necessiten eixir de la seua casa, persones amb diversitat funcional, que necessiten un tipus d'habitatge especial o altres necessitats. D'esta manera ajudem estes associacions a realitzar la important activitat que duen a terme”, ha afirmat Gómez.

Recursos multimèdia

Sandra Gómez