S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament retira 296 tones de vegetació a la Devesa del Saler

• Los trabajos se han realizado durante los meses de junio y julio y permitirán reducir el riesgo de incendios

25/08/2023

  • El Servici de Disminució del Risc d'Incendi ha fet diversos treballs per un cost total de 222.640,43 euros
  • Només a les urbanitzacions s'han retirat 148 tones de vegetació

L'Ajuntament de València, a través del Servici de Disminució del Risc d'Incendi, ha retirat de l'entorn de la Devesa del Saler 295,44 tones de vegetació. Estos treballs s'han realitzat com a mètode de prevenció de desastres forestals al Parc Natural de L’Albufera i el seu cost total és de 222.640,43 euros, corresponents a les 87 ordres executades en el que portem de 2023.

El regidor de l'Àrea de Parcs, Jardins i Espais Naturals, Juan Carlos Caballero, ha assenyalat que esta actuació “és un dels nostres compromisos prioritaris perquè amb ella donem resposta a una reivindicació dels veïns i les veïnes de la zona. A més, s'incrementa la seguretat en la Devesa i s'ajuda a preservar el principal pulmó verd de la ciutat”.

En este sentit, Caballero ha agraït als treballadors i als tècnics “el treball que, malgrat les altes temperatures, han estat duent a terme durant estos dies per a tindre una massa forestal sanejada que permeta reduir el risc d'incendis”.

Entre les principals actuacions que s'han realitzat, durant els mesos de juny i juliol, destaquen les relacionades amb la vegetació en zones residencials, on s'han retirat 147,915 tones per un cost de 86.495,71 euros. Concretament, al voltant dels edificis de Gola del Pujol 6 s'ha eliminat la necromassa de la zona boscosa situada en el seu entorn. A més, s'ha podat la vegetació que, fins ara, envaïa els vials de l'entorn dels edificis de Gavines.

D'altra banda, en les zones pròximes a la mar s'ha procedit al podat de la vegetació dels accessos a les platges de Pinedo, el Saler i el Perellonet. En estos llocs també s'ha efectuat el desbrossament de dutxes i llavapeus. També s'ha proporcionat ajuda a altres empreses en la poda de la vegetació que impedia la realització de treballs com la reparació de fugides d'aigua, o que envaïen les instal·lacions de servici, i s'ha deixat lliure de vegetació les ubicacions on es troben els hidrants repartits per la Devesa.

Altres actuacions destacables són la poda i el sanejament de pins que pateixen trencaments o esquinçaments en el brancatge i les tasques de manteniment de la vegetació que envaeix els vials de servei que serveixen d'accés a vehicles d'emergència. També les tasques de manteniment en la totalitat del carril bici que s'inicia en Pinedo i, en relació amb les festes patronals de les pedanies, s'ha proporcionat murta per a la seua celebració.

Recursos multimèdia

Juan Carlos Caballero