S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València acollirà de nou en 2023 els Premis Mundials de Cinema de Turisme

València va rebre dos premis pels vídeos promocionals del World Paella Day i els Gai Games en la cerimònia que es va celebrar en Caixa Fòrum

• Cartell oficial de l'esdeveniment

25/11/2022

València tornarà a ser la seu dels Premis Mundials de Cinema de Turisme en la seua 35a edició. Així es va anunciar en la cerimònia de la 34a edició celebrada en el Caixaforum de la Ciutat de les Arts i les Ciències i que va congregar a nombroses personalitats del sector turístic i audiovisual. Durant la gala, es van premiar les millors pel·lícules de turisme en les categories de Ciutats, Regions, Països Destinacions Turístiques, Productes de Turisme, Serveis de Turisme, així com al guanyador del premi del públic CIFFT People's Choice 2022.
 

Emiliano García, regidor de Turisme i Internacionalització de l'Ajuntament de València ha expressat la seua satisfacció per acollir presencialment estos premis: “Estem molt emocionats de donar la benvinguda a València als Premis Mundials de Cinema de Turisme en el primer any que se celebren presencialment fora de la ciutat de Viena”. García ha destacat “el poder que té, en la promoció turística, el contingut audiovisual, la seua capacitat d'emocionar i de despertar interés per un territori. Per este motiu, des de Visit València estem apostant per una promoció cada vegada més digital, dinàmica i creativa, en la qual els continguts audiovisuals adquirixen gran protagonisme”.

En la inauguració de la Gala, el regidor de Turisme i president de Visit València ha destacat que “a través de la promoció audiovisual, projectem que València és una ciutat dinàmica que combina un ric patrimoni artístic, arquitectura, gastronomia i tradicions culturals. Som en 2022 Capital Mundial del Disseny i Capital Europea del Turisme Intel·ligent. València ha demostrat sempre el seu potencial, i ara està en el punt de mira com a referència mundial en innovació i sostenibilitat turística. Per a nosaltres és un repte aconseguir transmetre estos valors i fer-los arribar als potencials turistes”.

Esta és la segona vegada que València acull els Premis Mundials de Cinema de Turisme, la primera en format presencial. Entre els guanyadors apareixen 26 pel·lícules turístiques procedents de 14 països: Austràlia, Bòsnia Hercegovina, Catar, Croàcia, Eslovènia, Espanya, França, Grècia, Hongria, Islàndia, el Japó, Lituània, Portugal i Uganda. L'esdeveniment suposa un reconeixement no sols de la qualitat d'unes pel·lícules considerades les millors del món, sinó també als professionals i organitzacions que estan darrere de cada projecte. Entre els participants es trobaven representants d'organitzacions turístiques, productores, agències creatives i cossos diplomàtics.

València, a més, va rebre dos premis pels vídeos del World paella Day i de la candidatura dels Gai Games. El regidor d'Esports, Javier Mateo, qui va recollir el guardó per als Gai Games, va mostrar la seua satisfacció “per este reconeixement que és fruit de l'intens treball que s'ha realitzat des de l'Ajuntament de València i tots els col·lectius i entitats que han recolzat este projecte per a mostrar al món que València és una ciutat diversa i que està orgullosa de ser-ho. Gràcies a ells, amb este vídeo no sols hem aconseguit promoure un esdeveniment mundial com són els Gai Games de 2026, sinó que hem fet partícips a la comunitat internacional dels valors de la nostra ciutat: inclusiva, oberta i tolerant”.

Els Premis Mundials de Cinema de Turisme tenen com a objectiu reconéixer i premiar l'excel·lència creativa en la comunicació turística. Els seus resultats són fruit del Circuit CIFFT, una competició mundial d'un any de duració per a pel·lícules i campanyes turístiques, amb festivals a Nova York, Los Angeles, Cannes, Viena, Croàcia, Tortosa, Amorgos, Ourém, Ciutat del Cap, l'illa de Yoron i Veliko Gradiste.

"Estem encantats d'estar en la capital del disseny i turisme intel·ligent per a premiar les Millors Pel·lícules Turístiques del Món d'enguany. Ho celebrem amb els protagonistes del sector turístic i els professionals creatius que estan pujant el llistó de la Promoció Turística a tot el món, així com amb els directors dels festivals del Circuit CIFFT", ha manifestat V. Kammel, director del CIFFT.

Els guanyadors de la nit han rebut la felicitació de Mariana Oleskiv, presidenta de l'Agència Nacional per al Desenvolupament del Turisme d'Ucraïna, que va obrir la cerimònia amb un missatge de vídeo en el qual es va subratllar la importància de la pau per al turisme.

El programa de l'acte va incloure una recepció de benvinguda en el Palau de L'Exposició i una Visita a la Ciutat on els participants van tindre l'oportunitat de conéixer els principals llocs de València i gaudir d’una experiència gastronòmica.

La 34a edició dels Premis Mundials de Cinema de Turisme ha sigut organitzada pel Comité Internacional de Festivals de Cinema de Turisme i Visit València, amb el suport de la Fundació La Caixa, Turisme Comunitat Valenciana, València Turisme, l'hotel Primus València, Vam, i els patrocinadors del CIFFT, entre els quals es troben l'Organització Mundial del Turisme, la Comissió Europea de Viatges i el Think tank de Turisme i Societat, entre altres.