Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Este dilluns tindran lloc les deliberacions de la 39a edició dels Premis Literaris “Ciutat de València”

És l'edició en la qual més obres s'han presentat, i en la qual la procedència és més diversa

• Dels 520 originals presentats al 2020 s'ha passat a 1772 en l'edició d'enguany

28/11/2021

Dilluns que ve 29 de novembre, tindran lloc les deliberacions dels huit jurats de la 39a edició dels Premis Literaris “Ciutat de València”, que enguany presenten la novetat que les obres s'han pogut presentar de manera digital, una mesura que ha redundat en una major quantitat d'obres presentades i en la globalització d'els premis.

 

Enguany ha sigut la primera convocatòria en la qual s'ha admés l'enviament d'originals de manera digital, superant així l'obstacle que suposava el fotocopiat, enquadernat i remissió de diverses obres, en alguns casos de centenars de pàgines. Amb esta mesura, la Regidoria de Recursos Culturals, al capdavant de la qual es troba Gloria Tello, aconseguix, a més reduir l'impacte al medi ambient. La possibilitat d'enviar les obres a través de mitjans digitals ha incrementat de manera extraordinària la participació en totes les categories. Així, dels 520 originals presentats en 2020 s'ha passat a 1772 en l'edició de 2021, dels quals 708 pertanyen a la categoria de poesia en castellà, i 606 a la de narrativa en la mateixa llengua. En totes les modalitats, s'ha duplicat el nombre d'obres a concurs, i en alguna s'ha triplicat.

Igualment, la procedència de les obres també s'ha convertit en molt més global, ja que si bé arribaven originals de diversos països en anteriors convocatòries, enguany han sigut centenars els llibres enviats des de països com per exemple l'Argentina, Colòmbia o Mèxic, sense oblidar la presència de diversos títols procedents de països com per exemple els Estats Units, Guinea Equatorial, Paraguai, Puerto Rico, Xile, Nicaragua, Hondures, El Salvador o Nova Zelanda, entre altres.

Com és costum dels Premis Literaris “Ciutat de València”, en els jurats i prejurats, intervenen diverses escriptores, escriptors i intel·lectuals de reconegut prestigi que han obtingut en alguna edició anterior el premi. Autors que formen part d'institucions o que posseixen una trajectòria d'absoluta solvència.