S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament comença la plantació dels 1.300 arbres previstos al programa “Una València més Verda II”

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, subratlla que el programa mostra el compromís del govern municipal amb l’ampliació de l’arbrat

• Plantació de palmeres a Natzaret

23/09/2022

 

LAjuntament de València ha començat hui la plantació de larbrat previst al programa Una València més Verda II, sorgit dels pressupostos participatius DecidimVLC. Atenent les condicions meteorològiques, amb temperatures encara elevades, shan encetat els actuacions amb les palmeres, com ara lexemplar del gènere Washingtonia plantat al barri de Natzaret. El vicealcalde i regidor dEcologia Urbana, Sergi Campillo, ha visitat la intervenció i ha destacat el compromís del Govern municipal per ampliar larbrat de la ciutat com a mostra la inversió de vora un milió deuros en els nous 1.300 arbres desta iniciativa, desenvolupada, a més, a petició de la ciutadania”.

Els 1.294 nous exemplars, entre arbres i palmeres, del programa Una València més Verda II amb un pressupost de 941.600,72 euros, IVA inclòs- se sumaran als 3.142 ja plantats durant la primera edició, també sorgida dels pressupostos participatius Decidim València 2019/2020. Les primeres actuacions, a més de la plantació de les 40 palmeres, inclouen lampliació i condicionament descocells, així com la seua naturalització amb vegetació arbustiva gràcies al subministrament duna barreja de llavors de plantes herbàcies. La iniciativa preveu actuar en els 13 districtes de la ciutat, alhora que millorar la xarxa de reg per tal de millorar la seua eficiència. El nou arbrat, alhora, afavorirà labsorció de més de 37.000 quilos de CO a lany, entre d’altres millores ambientals.

El vicealcalde i regidor dEcologia Urbana, Sergi Campillo, ha estat este matí a Natzaret per assistir a la plantació de les primeres palmeres i ha apuntat: Comencem a executar hui Una València més Verda II, el segon gran projecte de plantació darbres i palmeres de manera massiva en tota la ciutat. Una iniciativa de vora un milió deuros per a incrementar en uns 1.300 arbres la infraestructura verda de València”. Comencem amb les palmeres, les quals són una part menuda, ja que són 40 exemplars del total, perquè amb este oratge, encara amb temperatures elevades, és recomanable. Tanmateix, esperarem a la tardor per a plantar els arbres de fulla caduca, ha afegit. Campillo ha recordat que estos 1.300 exemplars se sumaran als 3.000 plantats amb el programa Per una València més Verda I.

La reposició darbratge dUna València més Verda II sha dividit en dos lots agrupats per barris i districtes i amb un pressupost equilibrat entre ells. Els dos lots responen a la divisió geogràfica marcada pels Jardins del Túria cap al nord i el sud. El lot nord –adjudicat per 506.227,11 euros, IVA inclòs) inclou els districtes de Campanar, Poblats Marítims, Camins al Grau, Algirós, Benimaclet, Rascanya, Benicalap i Pobles del Nord. El sud, per la seua banda -contractat per 435.373,61 euros, IVA inclòs- integra els districtes de Patraix, Jesús, Quatre Carreres, lOlivereta i Pobles del Sud.

Espècies adaptades al clima mediterrani

El projecte Una València més Verda II preveu també lampliació de la xarxa de reg amb 218 nous punts i inclou igualment lampliació de les mides dels escocells, de manera que sampliaran 437 i se’n crearan 53 de nous. També es continuarà amb les accions de renaturalització dels escocells en tota la ciutat, tant amb llavors com amb floració espontània.

La segona iniciativa deste programa sorgit de la decisió veïnal aposta per exemplars despècies autòctones de bosc mediterrani, així com unes altres que shan adaptat a les condicions deste clima. A més a més, sintroduiran espècies que mai shan plantat a la ciutat, com ara hibisc marítim, la prunera dels cafres, lalbarzer ploró o el boix raspall.

En conjunt, lAjuntament de València, amb les dues edicions del València més Verda, dedica uns tres milions deuros a la plantació de més de 4.400 arbres a la ciutat, els quals permetran labsorció de 100.000 quilos de CO2 a lany.

València, finalista al títol de Capital Verda Europea 2024

Lincrement de larbrat de València forma part de lestratègia de renaturalització i millora de la infraestructura verda de la ciutat, finalista al títol de Capital Verda Europea 2024. Este premi, dotat amb 600.000 euros, està promogut per la Comissió Europea des de 2010 per tal de reconèixer els projectes i el compromís per lecologia urbana, alineats en el Pacte Verd Europeu, lEstratègia de Biodiversitat 2030 de la Unió Europea o els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Esta competició de València per a esdevindre Capital Verda Europea 2024 se suma a altres fites europees i mundials de la ciutat com ara la consecució de la Capitalitat Mundial del Disseny 2022, la Capitalitat Europea del Turisme Intel·ligent 2022, la Capitalitat Mundial de lAlimentació Sostenible 2017 o ser una de les cent ciutats triades per la Unió Europea per ser climàticament neutra el 2030.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo