Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El centre d’orientació a famílies vulnerables del Cabanyal atén 50 persones des de maig

L’alcalde destaca este servici, anomenat Ser Famílies, “en un moment de crisi com l’actual”

• Ser Famílies es troba al carrer del Millars, 21

27/06/2022

El servici d’orientació i informació a les famílies en situació de vulnerabilitat del Cabanyal-Canyamelar, el primer d’estes característiques a València, ha atés un total de 50 persones de 40 famílies des del passat mes de maig, quan va entrar en funcionament. Es diu Ser Famílies i es complementa amb altres dos recursos al barri: l’espai d’inserció laboral de joves de Llorenç de la Flor, ja en marxa, i el centre municipal de servicis socials del carrer de la Reina, que obrirà pròximament. L’alcalde, Joan Ribó, i la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, han visitat l’oficina, al carrer del Millars, 21, que ajuda a famílies amb menors a resoldre “problemes econòmics, de convivència i escolars”, entre d’altres.

 

Ser Famílies és la primera oficina d’este tipus a la ciutat i està cofinançada pels fons europeus EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat). Està adreçada a les famílies amb menors residents al Cabanyal-Canyamelar i Cap de França, que necessiten orientació en relació als xiquets, xiquetes i adolescents. L’alcalde ha manifestat que “ens trobem en un moment complicat després de la pandèmia i també per les noves tecnologies” i “moltes vegades comporta complicacions en les relacions familiars”. En eixe sentit, Ser Famílies tracta de “resoldre estos problemes en les relacions entre pares i fills i també en les relacions de parella de famílies amb menys recursos”.

El servici proporciona atenció directa, tallers específics i coordinació comunitària per tal de dotar els menors i els seus progenitors de competències personals, socials i educatives. El recurs compta amb un equip multidisciplinari conformat per una psicòloga, una educadora social, una treballadora social i un tècnic d’integració social. L’horari d’atenció es de dilluns a divendres en jornada completa de huit hores, matí i vesprada. Les famílies són derivades des dels servicis socials municipals, així com des d’altres recursos comunitaris, com centres escolars, centre de salut, entitats socials, etc.

La regidora Isabel Lozano ha qualificat de “bona notícia poder comptar amb este recurs que ofereix atenció i acompanyament integral a estes famílies que es troben en situació de vulnerabilitat”. Lozano ha detallat que el personal de Ser Famílies treballa “diferents aspectes de la vida quotidiana”, com ara “problemes econòmics, problemes de conflictes o problemes en l’escola”.

Un dels objectius del servici és la regeneració social de l’entorn urbà, mitjançant estratègies d’inclusió i prevenció comunitària. És complementari a les actuacions dels servicis socials municipals del barri i se suma a l’espai d’inserció social i laboral de joves de Llorenç la Flor i al centre municipal de servicis socials del carrer de la Reina, que començarà a funcionar en breu.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó
Isabel Lozano