S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València atén a domicili al 100% de la població amb necessitat d’acompanyament

El nou Servici d'Ajuda a Domicili, amb un pressupost de 60 milions d’euros, beneficiarà 4.320 persones

• 4.320 persones rebran assistència 10 hores a la setmana

10/11/2022

El nou contracte del Servici d'Ajuda a Domicili (SAD) compta amb un pressupost de quasi 60 milions d'euros per als pròxims quatre anys. Durant este temps beneficiarà a 4.320 persones, que rebran assistència 10 hores a la setmana i podran d'accedir a nous servicis com ara els de podologia, perruqueria, fisioteràpia o atenció psicològica. "En menys d'un mes el 100% de la demanda estarà atesa", tal com ha anunciat hui la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, en detallar les "millores" que presenta este recurs, actualitzat des del passat 1 de novembre.
 

"Amb un increment del 57% del pressupost, este servici municipal prestarà noves atencions i desenvoluparà programes especialitzats per a, per exemple, previndre la soledat no desitjada", ha informat la regidora, en destacar que el nou contracte també contempla "la incorporació de més i nous professionals, així com la millora de les seues condicions laborals". "I per descomptat, permet ampliar, en un 42%, el nombre de persones beneficiàries, ja que passem d'atendre 1.808 persones a 4.320; i les hores d'atenció individualitzada, de 5 a 10 setmanals, fins a un màxim de 56 hores mensuals".

A este respecte, Isabel Lozano ha concretat que, hui en dia, queden 200 persones per ser ateses; i ha reiterat que, amb este contracte, l'Ajuntament de València, pot cobrir, per primera vegada, el 100% de la demanda d'atenció domiciliària". "Per tant –ha celebrat- estem parlant d'un contracte històric i sense precedents a la ciutat, per l'increment quantitatiu i per la qualitat del servici d'atenció a persones en situació de vulnerabilitat, majors, i depenents que necessiten ajuda en els seus domicilis per portar el seu dia a dia".

La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha donat compte de les característiques del nou contracte del SAD acompanyada de tres auxiliars d'atenció a domicili, "que són professionals fonamentals en la cura d'estes persones, i que amb este nou acord han sigut dignificades". Pel que fa a les empreses adjudicatàries, Clece i La Terreta, Lozano ha explicat que desenvoluparan accions assistencials, preventives i integradores. Y en parlar del preu del servici, ha aclarit que només abonaran per este l'11,2% de les persones beneficiàries, amb preus públics, segons els seus ingressos, que oscil·len entre els 0,10 i 9 euros l'hora.

Isabel Lozano també ha reparat en l'horari del Servici d'Ajuda a Domicili, que abans era de 7 a 20 hores de dilluns a divendres, i ara s'ha s'ha ampliat entre les 7 i les 22 hores de dilluns a dissabte i, en aquelles situacions que ho requerisquen, també diumenges i festius.

Entre els nous servicis oferits amb el nou contracte del SAD, també destaquen la fisioteràpia rehabilitadora, infermeria, teràpia ocupacional, integració social, així la cessió de claus, per resoldre en situació d'emergència, i la neteja de xoc i desinfeccions. A més, també les empreses adjudicatiaras desenvoluparan activitats culturals per atendre les necessitats socials d'estes persones.

"Hi haurà d'altres servicis nous aparellats a millores tecnològiques per a fer seguiment de les persones beneficiàries, com les teleconsultes mèdiques o una App i una web de seguiment per als professionals, familiars i cuidadors, i també ajudes econòmiques per a pagar audiòfons, ulleres, eliminar barreres arquitectòniques, i en general cobrir totes les necessitats bàsiques de les usuàries i usuaris del recurs"

Per últim, la regidora també ha destacat la posada en marxa del denominat Banc de Moviment, a través del qual "es posarà a disposició de les persones usuàries grues, elevadors, caminadors, cadires de rodes i d'altres equipaments per facilitar la mobilitat".

En definitiva, el nou contracte del SAD comprén el conjunt de cures i actuacions realitzades principalment en el domicili i en l'entorn social de la persona amb la finalitat d'atendre les necessitats de la vida diària i de suport personal de caràcter polivalent i preventiu, seguiment i acompanyament per a les persones i, si escau per a la unitat de convivència, que presenten dificultats físiques, intel·lectuals, cognitives, de salut mental o socials, o es troben en situació de vulnerabilitat.

"L'objectiu és mantindre, en la mesura que siga possible, a la persona usuària en el seu entorn natural en les millors condicions de vida, a través de l'atenció personal, l'ajuda en la llar i l'atenció socioeducativa”, ha conclòs Lozano.

Recursos multimèdia

Isabel Lozano