S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Invest in València presenta els resultats davant grups d’interés perquè siguen prescriptors de la ciutat com a destinació d’inversió

L’oficina d’inversions ha aconseguit atraure 14 empreses, que generen una inversió de 5,46 milions d’euros i 673 llocs de treball, en el primer any de funcionament

• Es pretén potenciar la imatge de València com a hub d’innovació i emprenedoria

31/01/2023

L’Ajuntament de València, junt amb Cambra València, ha presentat la cartera de servicis d’Invest in València davant d’un grup de representants del sector financer, reunits per la Fundació d’Estudis Borsaris i Financers, amb l’objectiu que puguen conéixer el treball de l’oficina d’inversions, així com la seua potencialitat per situar la ciutat com una dels millors destinacions d’inversió.
 

Invest in València, l’oficina municipal per promoure la ciutat com a pol d’inversió i talent, ha aconseguit en el primer any d’activitat que 14 grans empreses òbriguen seu o s’instal·len a València, la qual cosa ha generat una inversió de més de 5,46 milions d’euros a curt termini i la creació de 673 llocs de treball.

El regidor d’Emprenedoria i Innovació Econòmica, Borja Sanjuán, ha assegurat que “amb l’oficina d’inversions treballem per retindre i atraure talent. Volem que a València tots tinguen l’oportunitat de quedar-se. Hem alineat les institucions per traccionar eix valor afegit i atraure més i millors empreses”.

“Invest in València és un clar exemple de l’abast de la col·laboració publicoprivada. Hem demostrat que podem realitzar una gestió molt eficient si les administracions treballem de la mà del sector privat; amb este nou servici n’hem aconseguit una major projecció econòmica i ens hem situat en el mapa internacional de la inversió”, ha explicat Sanjuán.

Per part seua, el president de Cambra València, José Vicente Morata, ha indicat que “l’oficina és un projecte exemplar de col·laboració publicoprivada, concebuda amb l’objectiu de promoure la ciutat com a pol d’inversió i talent, d’atraure, facilitar i accelerar inversió nacional i estrangera a València. La col·laboració publicoprivada era clau per aconseguir agilitzar tràmits amb l’administració pública, facilitar la informació que necessiten els inversors en arribar a la ciutat i connectar els inversors estrangers amb els professionals adequats en cada moment de la implantació i inversió. L’Ajuntament ho va vore clar des del començament i l’aliança ha sigut tot un èxit”.

La directora d’Invest in València, María Escartí, ha exposat els resultats del treball de l’entitat durant el primer any, “uns resultats que han sigut possibles gràcies a una estreta col·laboració publicoprivada i a la implicació de tots els agents clau en l’ecosistema de negocis de la ciutat de València. És un assoliment de i per a la ciutat de València.”

“Amb tot això veiem que l’activitat que realitza l’oficina provoca un impacte no només econòmic, sinó també tecnològic i social a la ciutat de València”, ha afegit Escartí.

Esta oficina d’inversions té com a principal missió atraure, facilitar i accelerar inversió, tant estrangera com de la resta d’Espanya, a València, amb l’objectiu de donar suport als processos d’implantació empresarial a la ciutat, generar riquesa i ocupació de qualitat, que revertirà en el desenvolupament del teixit econòmic local. També assegurar-hi el creixement de les inversions ja realitzades.

A més, des que es va posar en marxa s’ha enfocat a col·laborar amb institucions d’àmbit local i nacional, crear una xarxa d’experts professionals i proveïdors per als inversors i construir una comunitat amb empreses estrangeres a València i valencians en l’exterior.

Els sectors estratègics sobre els quals continuarà treballant l’oficina durant 2023 són la logística, salut i benestar, ciberseguretat i 5G, disseny i esport. A més, l’oficina treballarà sobre les línies estratègiques que inclouen augmentar la visibilitat internacional i nacional d’Invest in València amb la finalitat de captar nous clients, augmentar la base de clients internacionals de l’oficina, potenciar la imatge de València com a hub d’innovació i emprenedoria, així com potenciar la retenció d’inversors i fomentar la reinversió d’inversors consolidats.

“En este primer any d’activitat hem pogut comprovar com el treball de l’equip d’Invest in València ha sigut més que notori, i prova d’això són les dades que hem conegut en este aniversari. Per això, com ja va anunciar la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, en 2023 redoblarem l’aposta per este instrument, que s’ha demostrat clau per a la promoció econòmica de la ciutat, i passem de dotar el servici amb més del doble de l’import inicial, passem de destinar 150.000 a destinar 370.000 euros”, ha destacat Borja Sanjuán.

“Estem consolidant València com una ciutat a l’avantguarda de l’economia del coneixement i la innovació, volem que siga un pol d’atracció del talent i inversió i esta oficina d’inversions és un instrument clau per aconseguir-ho; gràcies a ella, empreses de la talla d’HP, Siemens Mobility o Lufthansa han triat València per continuar creixent”, ha conclòs el regidor.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán