S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Invest in València atrau en el seu primer any 10 empreses que suposen una inversió a la ciutat de 5,2 millons d’euros i la creació de 520 llocs de treball

Els sectors estratègics sobre els quals continuarà treballant l'oficina durant el 2023 són la logística, salut i benestar, ciberseguretat i 5G, disseny i esport

• Oficina Invest in València

10/11/2022

L'Ajuntament de València, juntament amb Cambra València, va impulsar fa un any Invest in València, una nova oficina concebuda per a promoure la ciutat com a pol d'inversió i talent i que en el seu primer any d'activitat ha aconseguit que 10 empreses multinacionals s'implanten a València, generant una inversió de més de 5,2 milions d'euros en el curt termini i la creació de 520 llocs de treball.
 

Estes són les dades que donava ahir a conéixer Invest in València en la celebració del seu primer aniversari, un acte que tenia com a principal objectiu compartir els resultats aconseguits per l'oficina al llarg d'este primer any d'activitat, exposar les línies estratègiques de l'oficina per al 2023 i agrair a socis, col·laboradors, institucions i tota la xarxa de contactes d'Invest in València, el suport rebut.

Els sectors estratègics sobre els quals continuarà treballant l'oficina durant el 2023 són la logística, salut i benestar, ciberseguretat i 5G, disseny i esport. A més, l'oficina treballarà sobre les línies estratègiques que inclouen augmentar la visibilitat internacional i nacional d'Invest in València amb la finalitat de captar nous clients, augmentar la base de clients internacionals de l'oficina, potenciar la imatge de València com hub d'innovació i emprenedoria, així com potenciar la retenció d'inversors i fomentar la reinversió d'inversors consolidats.

“Invest in València és un clar exemple de l'abast de la col·laboració públic-privada. Hem demostrat que podem realitzar una gestió molt eficient si les administracions treballem de la mà del sector privat, amb este nou servici hem aconseguit una major projecció econòmica de la ciutat i ens hem situat en el mapa internacional de la inversió”, ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez.

El president de Cambra València, José Vicente Morata, ha indicat que “l'oficina és un projecte exemplar de col·laboració públic-privada concebuda amb l'objectiu de promoure la ciutat com a pol d'inversió i talent, d'atraure, facilitar i accelerar inversió nacional i estrangera a València. La col·laboració públic privada era clau per a aconseguir agilitzar tràmits amb l'administració pública, facilitar la informació que necessiten els inversors a la seua arribada a la ciutat i connectar als inversors estrangers amb els professionals adequats a cada moment de la implantació i inversió. L'Ajuntament el va veure clar des del principi i l'aliança ha sigut tot un èxit”.

Per part seua, la directora de la Invest in València, María Escartí, ha explicat que “des d'Invest in València valorem molt positivament els resultats obtinguts durant el primer any, uns resultats que han sigut possibles gràcies a una estreta col·laboració públic-privada i a la implicació de tots els agents clau en l'ecosistema de negocis de la ciutat de València. És un gran assoliment per a la ciutat de València.”

“Amb tot això veiem que l'activitat que realitza l'oficina provoca un impacte no sols econòmic, sinó també tecnològic i social a la ciutat de València”, ha afegit Escartí.

Esta oficina d'inversions té com a principal missió atraure, facilitar i accelerar inversió, tant estrangera com de la resta d'Espanya, a València, amb l'objectiu de donar suport als processos d'implantació empresarial a la ciutat, generar riquesa i ocupació de qualitat a la ciutat, que revertirà en el desenvolupament del teixit econòmic local.

A més, en els seus onze mesos d'activitat Invest in València, ha mantingut més de 450 reunions amb potencials socis i inversors, ha contactat a més de 100 inversors potencials i 60 inversors en cartera.

“En este quasi primer any d'activitat hem pogut comprovar com el treball de l'equip d'Invest in València ha sigut més que notori, i prova d'això són les dades que hem conegut en este aniversari. Per això, com ja va anunciar la vicealcaldessa Sandra Gómez, en 2023 redoblarem la nostra aposta per este instrument que s'ha demostrat clau per a la promoció econòmica de la ciutat i passem de dotar el servici amb més del doble de l'import inicial, passem de destinar 150.000 a destinar 370.000 euros”, ha destacat el regidor de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuán.

"Estem consolidant València com una ciutat a l'avantguarda de l'economia del coneixement i la innovació, volem que siga un pol d'atracció del talent i inversió i esta oficina d'inversions és un instrument clau per a aconseguir-lo, gràcies al seu bon fer empreses de la talla d'HP, Siemens Mobilty o Lufthansa han triat València per a continuar creixent", ha conclòs Sanjuán.