S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament invertix més de 1,5 milions d'euros a millorar l'enllumenat públic de Camins al Grau

Notario: “En 2023 actuarem als carrers Fuencaliente, José Faus, Asturies, Rodrigo d'Osona i Illes Canaries i instal·larem carregadors elèctrics en el Mercat Municipal del Grau, amb l'objectiu de potenciar el mercat i la mobilitat elèctrica, amb una inversió extra pròxima al mig milió d'euros”

• L'Ajuntament ha renovat 2.601 punts de llum en diversos carrers del barri de Camins al Grau en els últims 5 anys

31/01/2023

L'Ajuntament de València ha renovat 1.638 punts de llum en diversos carrers del barri de Camins al Grau, una actuació que unida als projectes realitzats en els últims 5 anys en esta zona, suposa la renovació de 2.601 lluminàries i una inversió d'1 milió i mig d'euros. Segons ha explicat la regidora de Gestió de Recursos i responsable de l'enllumenat públic, Lluïsa Notario “en Camins al Grau hem executat dos projectes quasi de manera paral·lela en els últims mesos. El primer ha sigut la substitució de 1.638 fanals, però a més, gràcies al programa de participació ciutadana DecidimVLC de l'any 2021, hem millorat l'enllumenat dels parcs infantils del barri, en els quals hem canviat altres 186. Este últim projecte inclou la substitució de tots els bàculs de carretera del jardí de Gas Lebon, una demanda històrica del veïnat que millora la il·luminació, la seguretat i l'estètica del parc”.
 

Quant a estos dos últims projectes, s'han substituït tots els fanals “VILA” i “FERRAN VII”, canviant el bloc òptic per a llum de descàrrega complet per una placa horitzontal de leds d'idèntiques característiques als anteriors però molt més eficients. En les primeres s'ha llevat els cristalls i en les del model “FERRAN VII” s'han substituït els antics cristalls translúcids per uns altres totalment transparents, de menor absorció de flux lluminós i millor resultat luminotècnic.

A través del projecte de participació ciutadana, a més del Parc Lebon, s'ha actuat al Jardí del Túria, a l'altura del Gulliver, on s'han canviat 48 suports obsolets per columnes de PRFV de 4 metres d'altura de color blanc, mantenint les lluminàries existents i canviant 23 d'elles que estaven obsoletes, per unes altres del model Campanar Led IRC 80/TCC de llum càlida de 2.700ºK. En la plaça Equip Crònica, la plaça Santa Apol·lònia i el parc de Fuencaliente s'han substituït les llums dels fanals per altres noves de tecnologia LED, amb millors prestacions, que encaixen millor amb l'entorn urbà i que oferixen una major eficiència energètica. Al jardí Rodríguez de Cepeda s'han substituït 9 suports obsolets per columnes de PRFV de 4m d'altura, mantenint les lluminàries existents. Al jardí del carrer Sants Just i Pastor amb Serradora s'han renovat 12 suports obsolets i en el dels carrers Eibisa i Bello s'han realitzat tots els treballs necessaris de reposició de cable robat.

“L'enllumenat públic és un factor que influix molt en la qualitat de vida del veïnat, una cosa important en la lluita contra el canvi climàtic que és un dels àmbits de la gestió municipal que ha experimentat una transformació més profunda en els últims 7 anys”, ha afirmat Notario, qui ha assenyalat que “Ara per ara, amb el Pla d'Eficiència Energètica en l'enllumenat públic s'ha realitzat una inversió total de 23.585.260 euros (20.225.057 en instal·lació d'enllumenat i 3.360.203 en altres projectes d'eficiència energètica) que han suposat la transformació de 87.000 punts de llum, que representa el 81% del parc inicial. Així s'ha aconseguit reduir el consum d'energia a quasi la meitat. A més hem actuat en tots els pobles i districtes de la ciutat”.

En concret en el barri de Camins al Grau s'ha intervingut en els projectes IDAE I i IDEA II, en els quals s'han canviat 279 lluminàries de tecnologia Led; el projecte Viaris Nord, on s'han substituït 241 vials de carretera; i en el projecte de participació ciutadana 2018 on es van canviar 102 lluminàries .

“El nostre objectiu és canviar el 100% de la il·luminació de la ciutat i continuarem treballant en cadascun dels barris i atenent les necessitats del veïnat , en concret per a 2023 en Camins al Grau tenim previst actuar als carrers Fuencaliente, José Faus, Asturies, Rodrigo d'Osona i Illes Canaries i instal·larem carregadors elèctrics en el Mercat Municipal del Grau, amb l'objectiu del potenciar el mercat i la mobilitat elèctrica, amb una inversió extra pròxima al mig milió d'euros”, ha conclòs la regidora.

Recursos multimèdia

Lluïsa Notario