S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Ja està instal·lat el flotador del projecte WEC, que permetrà generar energia per les ones de la mar

El regidor de Transició Energètica, Alejandro Ramon, ha recordat que esta iniciativa “permetrà obtindre energia sostenible i renovable de les ones de la mar”

• Un moment de la instal·lació del flotador

02/03/2023

Este matí ha sigut instal·lat el flotador del projecte WEC per a la generació d'energia per ones. El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon, ha assistit a la instal·lació d'este element, que permetrà la posada en marxa, en les pròximes setmanes, de la primera instal·lació d'energia undimotriu(també anomenada onamotriu) que tindrà la ciutat. Es tracta d'un projecte europeu finançat al 50% per la Unió Europea, que impulsarà l'objectiu de València ser una ciutat climàticament neutra en 2030.

 

Tal com ha recordat el regidor, l'energia undimotriu, o energia de les ones, es basa és la captura d'energia derivada del moviment de les ones que produix el vent i aprofitar-la per a fer un treball útil, per exemple, la generació d'electricitat (encara que també admet altres usos com la dessalinització o el bombeig d'aigua, entre altres). Es tracta d'un ‘convertidor d'energia de les ones’ (Wave Energy Converter, WEC, per les sigles en anglés) i constituix una de les noves fonts d'energia renovable.

Alejandro Ramón ha explicat que esta instal·lació permetrà “obtindre energia sostenible i renovable de les ones de la mar” i ha afegit que “la seua posada en marxa permetrà també conéixer quina és la capacitat de generació energètica de les nostres ones”.

El flotador ha sigut instal·lat en el conegut com a martell de la Marina, en la zona nord del port de València, on la força de les ones resulta més favorable. El projecte WEC generarà uns 130.000 quilowatts a l'any, la qual cosa equival a reduir en 16 tones la producció anual de CO₂ a la ciutat. El sistema de funcionament és senzill i consistix en la instal·lació en la mar d'un dispositiu, semblança a un flotador, que està connectat a un braç hidràulic. La generació d'energia es produix pel moviment constant i repetitiu d'elevació i immersió del flotador. El cost del dispositiu és de 495.000 euros.

Recursos multimèdia

0302 Ramon. Projecte WEC