S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València homenatja els 145 veïns i veïnes que enguany fan cent anys

Segons les dades del padró, 319 persones d’un segle o més d’edat viuen a la ciutat, de les quals vora el 78 % són dones

• Rosario Somoza Jiménez, una de les dones centenàries homenatjades, durant l'acte

18/11/2022

El Saló de Cristall ha acollit este divendres un acte en reconeixement al treball i l’estima dels i les centenàries de València en el marc de la 39a Setmana de les Persones Majors, en què han participat 20 veïns i veïnes nascuts en 1922 ―17 dones i tres hòmens―. L’alcalde, Joan Ribó, acompanyat de la vicealcaldessa i regidora d’Envelliment Actiu, Sandra Gómez, ha posat en valor “l’aportació a la societat” dels més veterans. Segons les dades del padró, hi ha 145 residents a la ciutat que complixen un segle en 2022 i altres 175 que superen esta edat.
 

La Setmana de les Persones Majors ha arribat hui a l’equador amb “un dels actes més bonics i importants de l’any”, en paraules de l’alcalde. Ribó ha agraït als centenaris la seua contribució “a fer que València siga hui una gran ciutat, una ciutat que ens fa sentir orgullosos i orgulloses”. Així, els ha felicitat “en nom de tots els valencians i valencianes”, ha destacat “el vostre exemple i el vostre llegat” i ha ressaltat que són “testimoni de la gran transformació que ha suposat este segle per al món i per a la nostra ciutat”.

El màxim responsable municipal ha indicat que “l’Ajuntament és conscient que cada vegada som més majors a la ciutat i hem de desenvolupar polítiques específiques en esta direcció”. En eixe sentit, ha assenyalat que els servicis socials “de qualitat” i les infraestructures accessibles “són clau per al desenvolupament d’un model de ciutat inclusiu on totes les persones caben i totes sumen”.

Per part seua, la vicealcaldessa ha recordat les famílies que “cuiden els nostres majors, els donen suport i estan al seu costat perquè visquen de la millor manera possible”. Gómez ha reivindicat “com des d’este ajuntament estem donant passos importants per afavorir la xarxa de cures”, com ara amb el nou centre de dia del Cabanyal o els futurs centres de dia a Benimàmet i Malilla.

Finalment, dos de les dones homenatjades, Rosario Somoza Jiménez i Vicenta Sarrión Cubedo, esta última sòcia 22 anys del centre d’activitats per a persones majors del Carme, han pres la paraula i han desitjat salut per a tothom per a viure cent anys, com elles.

Durant l’acte Joan Ribó i Sandra Gómez han entregat un obsequi a cadascun dels majors. En l’esdeveniment també han estat presents la Defensora de les Persones Majors, Asunción Pérez Calot, i diversos membres de la corporació.

 

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó
Sandra Gómez