S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Els nous reptes i amenaces contra la violència de gènere centren les ponències de l'Agenda 2030 impulsades per l'Àrea de Protecció Ciutadana

La diputada en el Congrés Lídia Guinart i la magistrada del jutjat de violència sobre la dona a Castella-la Manxa, Cira García, han obert les ponències magistrals de la vesprada

• Les sessions del fòrum es desenvolupen en les instal·lacions de la Petxina

23/05/2022

Les ponències impulsades des de la Regidoria de Protecció Ciutadana han centrat esta vesprada les ponències de l'Agenda 2030 en el marc del Fòrum Urbà València 2030, que se celebra en el Complex Esportiu i Cultural La Petxina. La diputada portaveu sobre violència de gènere en el Congrés dels Diputats, Lídia Guinart, i la magistrada del jutjat de violència sobre la dona a Castella-la Manxa i membre de l'Associació de Dones Jutgesses d'Espanya, Cira García, han abordat els nous reptes i les noves amenaces de la lluita contra la violència de gènere.

 

“Una d'eixes amenaces és el negacionisme”, ha afirmat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, “perquè ha dinamitat el consens que hi havia entre totes les formacions polítiques, i ha qüestionat drets i llibertats fonamentals que créiem totalment consolidats a Espanya”. “Hi ha prioritats que canvien, però la violència de gènere no és una d'elles”, ha argumentat el regidor, qui ha assegurat que “la violència de gènere ha sigut, és i serà una de les majors amenaces que atempten contra el nostre Estat de Dret, i és perillosa, precisament, perquè nega drets i llibertats fonamentals de les dones que créiem consolidats”.

El delegat de Protecció Ciutadana ha qualificat de “inadmissible, però sobretot molt preocupant, que en una societat avançada hi haja qui es continue qüestionant l'existència de la violència de gènere”.

Les ponències, que han estat moderades per la periodista de la Cadena COPE Isabel Moreno, han comptat amb l'assistència de la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, i han sigut seguides per més d'un centenar de persones. Cano ha instat a “desmuntar el negacionisme, i ha agraït la presència de “referents del màxim nivell institucional i judicial com la diputada Lídia Guinart i la magistrada Cira García”.