Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El dispositiu especial de recollida de residus per Nadal s’avança al Black Friday

En total, es destinen més de 136.000 euros a estos treballs, que arranquen demà i s’estenen fins el 10 de gener, passats Reis

• Retirada de cartó

26/11/2021

Des de demà, dissabte 27, fins el pròxim 10 de gener, després de Reis, estarà en marxa el dispositiu especial de recollida de cartó per Nadal, que abans començava al mes de desembre i enguany s’avança per primera volta al Black Friday. En total, s’han destinat més de 136.000 euros a estos treballs, que es desplegaran en tots els districtes. L’increment de pressupost es traduirà en un augment de personal per reforçar els equips durant les jornades en què es preveu major producció de residus: els diumenges del 12 de desembre al 9 de gener, el dia de Nadal i el d’Any Nou. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que s’han introduït millores en la campanya “perquè els hàbits de consum han canviat i estem important tradicions que fins fa poc no eren habituals, per exemple, el Black Friday”, a més que “moltíssima gent ja compra per Internet”.

 

L’objectiu del dispositiu, ha indicat el vicealcalde, és “ser més eficient en la recollida de cartó en una època en la que habitualment se’n genera molt per les compres de Nadal i Reis”. Normalment començava en el mes de desembre i s’estenia passats Reis, “però enguany, com a novetat, hem avançat esta campanya” pel Black Friday, ha remarcat el titular d’Ecologia Urbana. Campillo ha detallat que un equip format per 34 persones, a més de vehicles especialitzats, “es dedicaran exclusivament a la recollida de residus, i especialment de paper i cartó, per tota la ciutat”. Si bé es reforçarà el centre i les zones comercials, recorrerà tots els barris, “perquè tenim una realitat, i és que moltíssima gent ja compra online i, per tant, genera cartó en molts punts, més descentralitzats que abans”.

Així mateix, el vicealcalde ha fet una crida al “civisme” i ha recordat al veïnat que “no es poden deixar residus fora dels contenidors” i “és obligació depositar el cartó dins del contenidor blau”, que s’ha de plegar “perquè el contenidor siga eficient quant a l’ocupació del volum interior”.

Des del 27 de novembre

A partir d’este dissabte, quatre camions recol·lectors de càrrega lateral i un camió menut, amb els seus conductors i un operari de suport, buidaran tots els dies de la setmana els contenidors de cartó de Ciutat Vella, Eixample i Extramurs. D’altra banda, als districtes al nord del Jardí del Túria es reforçarà la recollida de cartó de fora dels contenidors amb cinc furgonetes amb el seu corresponent conductor i operari. Als Poblats Marítims i Quatre Carreres es duplicarà el servici porta a porta amb un camió amb conductor i un operari, que també s’encarregaran de la pre-recollida de cartó al voltant dels contenidors.

Des del 12 de desembre

A açò s’ha de sumar el reforç durant les jornades en què es preveu major producció de residus: els diumenges des del 12 de desembre al 9 de gener, el dia de Nadal i el d’Any Nou. En estes dates s’incorporaran 16 mitjans mecànics extra amb els seus conductors i sis operaris de suport. En concret, hi haurà tres camions recol·lectors més per als contenidors de paper-cartó —dos a Ciutat Vella, Eixample i Extramurs, i un al nord del Jardí del Túria—; altres dos per als contenidors d’envasos —un al sud i un altre al nord del Jardí del Túria—; cinc per a la fracció de resta —tres al sud i dos al nord del Jardí del Túria—, i sis camions menuts i furgonetes de repàs d’ubicacions i recollida porta a porta de paper-cartó —un a Quatre Carreres i Poblats Marítims, dos al sud del Jardí del Túria, excepte Quatres Carreres, i tres al nord, excepte Poblats Marítims—.

Els 136.258’15 euros que té de cost este dispositiu especial es corresponen amb l’ampliació del termini durant el qual estarà en marxa i amb un millora del servici, amb una atenció especial a la recollida del paper i cartó. És la primera vegada que des de l’Ajuntament de València es destinen 34 persones a este dispositiu, l’objectiu del qual és evitar molèsties al veïnat per l’augment dels residus en estes dates. 

Recursos multimèdia

Sergi Campillo