S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València adjudica per 2,2 milions d’euros la construcció del depòsit de tempestes del Saler, que protegirà l’Albufera

Elisa Valía recorda que és una obra “estratègica”, que evitarà abocaments sense el tractament de depuració complet al llac en episodis de fortes pluges

• Depòsit de tempestes del Cabanyal-el Canyamelar

24/03/2023

La Regidoria del Cicle Integral de l’Aigua ha adjudicat per 2.185.298 euros (IVA inclòs) la construcció del depòsit de tempestes en la planta depuradora situada al Saler a una unió temporal d’empreses (UTE) formada per Drace Geocisa i la Societat Anònima Agricultors de la Vega de València (SAV). La Junta de Govern Local celebrada ha aprovat este divendres l’operació.
 

Esta infraestructura subterrània tindrà una capacitat de 940 metres cúbics i “és una construcció estratègica per protegir l’Albufera, ja que permetrà emmagatzemar l’aigua que la depuradora no puga assumir durant els episodis de pluges torrencials i, per tant, evitarà que es realitzen abocaments sense el tractament complet a l’aiguamoll”, ha explicat la regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía.

Així, en el moment en què la precipitació supere la capacitat de la planta, “el futur depòsit de tempestes captarà les primeres aigües pluvials, que són les aigües contaminants, i no se sotmetrà a la depuradora a la pressió que patix quan la pluja descarrega aigua amb força”, ha precisat l’edil. En eixe sentit, Valía ha insistit en “la importància de preparar i adaptar les ciutats a les noves realitats que arriben amb el canvi climàtic i una d’elles és que els fenòmens, com la pluja, seran més extrems”.

La depuradora “es va dissenyar en un altre moment i ara des de la Regidoria del Cicle de l’Aigua tenim molt clares les necessitats i creiem que és fonamental que la ciutadania les conega per, així, poder entendre que, tot i que són invisibles, les infraestructures vinculades a l’aigua són peces clau per a la sostenibilitat i per al respecte al medi ambient”, ha indicat Valía.

A la ciutat de València operen actualment dos depòsits de tempestes situats al Cabanyal-el Canyamelar i la Torre. El nou tanc del Saler forma part d’un pla complet de protecció del medi ambient, que contempla, a més, la construcció d’altres sis nous depòsits de tempestes, situats a l’Albereda, l’avinguda de la Plata, la plaça d’Europa, el carrer d’Eivissa i la Malva-rosa, que suposen una inversió de pròxima als 90 milions d’euros.

D’acord amb Valía, “el llac de l’Albufera és un autèntic tresor que hem de protegir i cuidar i, en cap cas, podem quedar-nos de braços plegats quan ja tenim més que acreditat el valor dels depòsits de tempestes”.

L’edil ha recordat que “els veïns i les veïnes del Saler són coneixedors de la importància d’esta infraestructura”, atés que “era una reclamació històrica a la qual hem donat solució”. Valía ha assegurat que “el compromís era començar les obres en este mandat i això hem fet. Hem complit”.

Per a la regidora, “cada pas que donem ho fem perquè València estiga millor adaptada davant dels episodis de pluges torrencials, que s’accentuaran tant en intensitat com en freqüència”. A més, amb esta obra “no només estem transformant la ciutat en favor de la resiliència, també estem cuidant del medi ambient i del nostre propi entorn en resguardar l’aiguamoll