S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València celebrarà el Dia Mundial del Teatre amb un recorregut per les sales de la ciutat i una jornada de portes obertes

El pròxim 27 de març, en coincidència amb esta celebració, els teatres de València tindran jornades de portes obertes, i un autobús realitzarà una ruta especial per ells

• Ibáñez: "La millor manera de celebrar el Dia Mundial del Teatre és anar a les sales"

11/03/2023

El 27 de març els teatres de la ciutat obriran les portes de manera especial per a mostrar la gent com són les sales per dins i com funcionen. Tal com ha explicat la regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, es podran visitar, no sols les parts conegudes del teatre, sinó també aquelles que estan ocultes als ulls del públic i en les quals es treballa en els aspectes decisius de cada obra. Un autobús realitzarà un recorregut pels teatres, amb l'objectiu de posar en valor la varietat i quantitat de sales que té la ciutat i la seua programació.
 

Els teatres que se sumen a esta jornada obriran les portes per a oferir una jornada de visites guiades pels diferents espais de les sales que habitualment queden ocultes al públic, en una jornada pensada per a explicar la seua història i per a donar a conéixer el seu projecte i activitats. Les persones participants tindran oportunitat de conéixer les entranyes d'alguns teatres, com ara les cabines de controls, els camerinos, les tramoies, així com les iniciatives que cadascun duu a terme en el seu entorn urbà. A més, alguns teatres programaran activitats especials de l'efemèride.

La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha explicat que a través d'esta iniciativa “volem fer costat amb el sector per a donar a conéixer esta data i animar el públic al fet que gaudisca de les arts escèniques, perquè la millor manera de celebrar el Dia Mundial del Teatre és anar a les sales”. “L'objectiu d'esta celebració –ha afegit- és donar a conéixer el que representa esta art per a la cultura en l'àmbit mundial”, ha destacat, i ha conclòs assegurant que “pretenem ressaltar i posar en valor la importància que tenen les arts escèniques en les nostres vides”.

Ibáñez, que ha mantingut una reunió amb els representants de les sales de la ciutat per a impulsar i coordinar esta acció, ha subratllat que la iniciativa “perseguix donar a conéixer els teatres de la ciutat a la ciutadania, posar en valor la varietat i quantitat de sales, i animar el públic al fet que seguisca la programació de tots estos espais per tal de gaudir de les arts escèniques”. El teixit associatiu de la ciutat i mitjans de comunicació estaran convidats a participar en el recorregut de l'autobús que recorrerà les sales. A més, eixe dia el balcó de l'Ajuntament lluirà una pancarta amb la imatge per a commemorar el Dia Mundial del Teatre, i es repartiran per les sales el mapa dels teatres de la ciutat.

Ibáñez ha conclòs, destacant que “la llarga tradició teatral de les nostres ciutat, que compta en l'actualitat amb més de 20 sales d'arts escèniques, les quals són un vertader referent cultural per a València". Estes sales oferixen una programació per a tots els gustos, amb obres per a públic familiar, musicals, obres clàssiques, contemporànies, dansa, circ, etc.

En la iniciativa participaran el TEM, Teatre El Musical; La Mutant, Carme Teatre, Espai Inestable, Sala Russafa, Teatre Flumen, La Rambleta, Sala l´Horta, Teatre Principal, Teatre Olympia, Sala Off, Sala Ultramar, Teatre La Estrella, Teatre Rialto, La Màquina, Teatre Talía, Teatro Círculo, Artea Espai, Rebombori espai de contes, Sala Matilde Salvador i Teatre Patraix.
 

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez