S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Este dijous se celebra el Dia Internacional dels Museus sota el lema “Museus, sostenibilitat i benestar”

Des de dimecres 17 a diumenge 21 es duran a terme un total de 29 activitats dirigides tant al públic infantil com al públic adult

• Cartell Dia Internacional dels Museus 2023

15/05/2023

Una visita guiada a l'exposició titulada “Donya Concha. Una exploració en la copla i en Concha Piquer”, sobre la famosa artista valenciana, que tindrà lloc este dimecres i este diumenge a la Sala Municipal d'Exposicions, serà la primera i l'última de les activitats organitzades amb motiu de la celebració del Dia internacional dels Museus, que es commemora este dijous 18 de maig i que enguany ho farà sota el lema “Museus, sostenibilitat i benestar”. Una sèrie d'activitats que començaran este dimecres i es prolongaran fins el pròxim diumenge 21 de maig en els diferents museus de la ciutat, dirigits tant al públic infantil com al públic adult.
 

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, ha animat a tota la ciutadania a participar en estes activitats que “han sigut pensades per a tots els públics” així com a “gaudir de la gratuïtat dels museus i dels seus amplis horaris”.

Com en anys anteriors els museus i sales d'exposicions municipals se sumen a esta celebració, amb la posada en marxa d'una gran quantitat d'activitats culturals que tenen per objectiu promoure la cultura i donar a conéixer tot el catàleg artístic i cultural que oferix l’Ajuntament de València.

Entre les activitats dissenyades per a dijous 18 destaca les visites guiades a les exposicions “Miguel Hernández, el poeta necessari”, a càrrec del comissari de l'exposició, Amadeu sanchís, o “Tota pedra fa paret”, en l'Almoina”, a càrrec de Federico Iborra. També hi haurà, entre altres, una visita teatralitzada i activitats lúdiques per a famílies a la Casa Museu Blasco Ibáñez o l'obertura de portes de l'exposició “La Ciutat dels Artistes. Joaquín Sorolla i el Palau de les Arts i Indústries de València”, al Museu de la Ciutat.

Fins a diumenge continuaran fins a completar un total de 29 activitats, en les quals participaran sales i museus municipals com les Drassanes del Grau, la Casa Museu Benlliure, el Centre Arqueològic de l’Almoina, la Galeria el Tossal, el Museu de Ciències Naturals, el Museu d'Història de València, el Museu de la Ciutat, el Palau de Cervelló i la Sala Municipal d'Exposicions.

Des de 1977, l’ICOM (Consell Internacional de Museus), creat en 1946, convoca cada any el Dia Internacional dels Museus amb la voluntat de promoure l’activitat de la comunitat museística internacional, així com dinamitzar el diàleg entre els professionals de les diferents disciplines o especialitats i el públic en general. El Consell Internacional de Museus és l’única organització museogràfica que conjumina centres museístics i professionals de museus amb abast mundial, dedicada a la promoció i la protecció del patrimoni cultural i natural, present i futur, material i immaterial.

Podeu obtindre major informació sobre les activitats dels museus municipals, a través del següent enllaç, que remet a la web de Cultural València:

https://cultural.valencia.es/programacio-del-dia-internacional-dels-museus/

En l'enllaç podeu trobar els telèfons dels diferents museus i sales d'exposició municipals, als quals es pot cridar per a concertar una visita.