S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Joan Ribó agraix a l'ONCE el cupó especial dedicat a les Falles, “que és una invitació a visitar València”

L'alcalde ha subratllat la importància de continuar treballant “per un món sense barreres”, i ha destacat el caràcter inclusiu de la falla municipal 2023

• Imatge del cupó especial de Falles

10/03/2023

L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, i altres membres de l'equip de govern, ha participat este divendres en l'acte de presentació del cupó de l'ONCE dedicat a les Falles 2023, i ha agraït a l'organització, un any més, “esta edició especial del cupó, que és, a més, una invitació per a visitar la ciutat i conéixer les Falles de prop. Una iniciativa –ha assenyalat- que mereix, sense cap dubte, l'agraïment de totes les persones que estimem València i la seua festa gran”.
 

L'Ajuntament s'ha sumat un any més a la presentació del cupó de Falles de l'ONCE, “una cita ja imprescindible del mes de març”, ha afirmat Ribó, “que ens oferix un espai per a parlar d'inclusió i de respecte i, per descomptat, un escenari molt adient per a reivindicar un món sense barreres”. L'acte ha comptat amb la participació de la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Más, així com el president del Consell Territorial de l'ONCE, Enrique Llin; el delegat de l'ONCE a la Comunitat Valenciana, José Manuel Pichel; el director de Comunicació del grup social ONCE, Antonio Mayor; així com les falleres majors, Laura Mengó i Paula Nieto, amb les seues corts d'honor, i els artistes autors de la falla gran municipal, Marina Puche i Manolo García Lleonart.

De fet, l'alcalde ha destacat que, precisament “d'estima i de sentiments positius va la nostra Falla Municipal enguany: una al·legoria de les coses que valen la pena, en la qual està molt present l'ONCE amb una entranyable escena en la qual un gos guia descriu a la seua usuària, una dona cega, el paisatge del qual, gràcies al relat de l'animal, els dos gaudixen”. De fet, estos ninots són la imatge del cupó especial emés per l'ONCE, “que ens recorden la importància de facilitar l'autonomia personal i la integració de les persones amb diversitat funcional, i posa en valor la seua lluita diària per a superar reptes i barreres arquitectòniques i socials”, en paraules de l'alcalde.

També ha intervingut en la presentació, la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, qui ha destacat “el treball d'il·lusió” que duu a terme l'ONCE cada dia, “una labor que revist especial importància per a les persones que treballen en l'entitat, i que, d'una altra manera, tindrien una mica més difícil accedir a una oportunitat laboral”. Gómez ha destacat que esta participació de l'ONCE en les festes de les Falles permet donar major visibilitat a este element identitari i singular de la nostra ciutat.

Una ciutat més accessible

Durant la seua intervenció en l'acte de presentació del cupó especial, Ribó ha destacat “les nombroses iniciatives que hem impulsat a València per a fer la ciutat més accessible en tots els àmbits, especialment quant a la mobilitat urbana”. L'alcalde s'ha referit a la recent renovació de l'aplicació (app) de l'EMT per a facilitar a les persones amb discapacitat visual greu la mobilitat en bus, i els treballs en marxa perquè els carrils-bici disposen d'un disseny accessible i segur per a totes les persones, així com per a ampliar el nombre de semàfors sonors que s'activen amb comandament a distància.

El delegat de l'ONCE a la Comunitat Valenciana, José Manuel Pichel, que ha exercit com a conductor de l'acte, ha assenyalat la importància de les mesures d'inclusió impulsades per l'Ajuntament, i ha proposat dedicar una via pública de la ciutat al valor de la inclusió que, ha coincidit amb l'alcalde, “és també una part molt important de la sostenibilitat”.

Ribó ha conclòs, manifestant la seua satisfacció per “poder treballar colze a colze amb l'ONCE per a generar treball, educació, integració i igualtat”. “El futur de la nostra ciutat –ha defensat- passa pel consens amb agents de la societat civil que col·laboren, cooperen i participen amb les administracions per a amplificar la seua veu i crear sinergies que ens ajuden a avançar i a fer del món un lloc més habitable, on totes les persones tinguen les mateixes oportunitats”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó
Sandra Gómez