Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València acull al sector Smart City davant les oportunitats dels fons europeus

El regidor Pere Fuset ha assenyalat que “València serà epicentre del paradigma Smart City en un moment crucial per al seu impuls amb els fons europeus”

• L'objectiu del congrés és dissenyar un espai de col·laboració sobre els principals reptes de les ciutats intel·ligents

28/11/2021

El complex de La Petxina de València acull a partir del dilluns el primer CongréSmart City de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI). La convocatòria, amb la qual la RECI ha volgut reconéixer a la ciutat com a referència, reunirà durant les jornades del dilluns i dimarts més de 400 representants tècnics i polítics de totes les ciutats intel·ligents de l'Estat, així com a empreses i representants d'organismes estatals i internacionals. Totes les sessions podran ser també seguides en obert mitjançant streaming per a garantir una major cobertura de l'esdeveniment.

 

El regidor d'Agenda Digital i membre de la junta directiva de la RECI, Pere Fuset, ha celebrat «la gran acollida del congrés» i ha assenyalat que València «serà epicentre del paradigma Smart City en un moment crucial per al seu impuls amb els fons europeus que, de manera transversal, acceleraran la digitalització de molts servicis a la ciutadania». L'edil ha subratllat que des de Smart City València «defensarem que la transformació digital no va de microxips, sinó de persones, posant l'accent en projectes que permeten avançar en el benestar i els Objectius del Desenvolupament Sostenible des de les ciutats».

L'objectiu del congrés és dissenyar un espai de col·laboració i connexió en el qual es tracten els principals reptes i àrees d'actuació de les ciutats intel·ligents, des de la voluntat de millorar la qualitat de vida de les persones. Els eixos temàtics del congrés han sigut dissenyats a partir dels principals reptes i àrees d'actuació de la RECI, que està constituïda per un total de 128 ciutats (la Secretària Tècnica està a càrrec de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), i estan directament relacionats amb els seus grups de treball: Govern, Innovació Social i Economia Intel·ligent; Ciutat Verda: Sostenibilitat i Infraestructures; i Digitalització i Intel·ligència Artificial.

S'ha preparat una sala principal de la trobada, en la qual es podrà assistir a xarrades inspiradores, espais de debat i taules redones; i una sala paral·lela, que constituirà un espai de demostració d'experiències i iniciatives de les ciutats, d'aprenentatge i de connexió entre els diferents actors. Finalment, s'ha programat un taller de gestió de projectes amb fons europeus.

Durant el Congrés es parlarà sobre com la innovació i el coneixement, recolzats en les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), són les claus sobre les quals basar el progrés de les ciutats en els pròxims anys, fent més fàcil la vida dels ciutadans, aconseguint una societat més cohesionada i solidària, generant i atraient talent humà i creant un nou teixit econòmic d'alt valor afegit.

Es pot consultar el programa en el següent enllaç:

https://reddeciudadesinteligentes.es/i-congreso-nacional-de-la-red-espanola-de-ciudades-inteligentes-reci/