S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València acull la VI Conferència Estatal de la Cultura que aborda els reptes de la sostenibilitat, la innovació i l'accessibilitat

L'alcalde ha destacat diferents iniciatives municipals desenvolupades “per a democratitzar la cultura i acostar-la a tots els barris”

• La VI Conferència Estatal de la Cultura enguany se celebra a València

01/02/2023

L'alcalde, Joan Ribó, ha participat esta vesprada en la VI Conferència Estatal de la Cultura, que enguany se celebra a València i posa el seu focus d'atenció en la innovació, l'accessibilitat i la sostenibilitat. En la seua intervenció, ha recordat les diferents iniciatives municipals desenvolupades “per a democratitzar la cultural i impregnar tota la ciutat de diferents manifestacions culturals”, i ha destacat, entre altres iniciatives, la de “Cultura als barris” i el projecte d'obertura de cinc nous espais culturals en els barris.
 

“A València impulsem i promovem la cultura a través de fórmules variades i originals. Però segur que en esta conferència es plasmaran moltes altres maneres de fer-ho, i de com aplicar la innovació en el camp cultural, perquè la cultura, com qualsevol altra part de la societat, ha d'innovar i evolucionar per a no quedar a un costat”, ha manifestat Joan Ribó davant l'auditori d'agents culturals que s'han sumat a la cita organitzada per la Federació Estatal d'Associacions de Professionals de la Gestió Cultural amb la col·laboració de l'Associació Valenciana de Professionals de la Cultura.

Acompanyat de la regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, l'alcalde Joan Ribó ha assegurat que “la cultura és un element importantíssim per a l'Ajuntament de València i, per això, la impulsa en tots els espais, des de sales de teatre i exposicions fins i tot als carrers”. “De fet- ha aclarit- una de les iniciatives que més èxit ha recaptat entre la ciutadania ha sigut el projecte de ‘Cultura als barris’, que ha portat tota mena d'actuacions a les places de cadascun dels barris de la Ciutat”. “Amb esta iniciativa, València i els seus carrers s'omplin de cultura gratuïta per a tots els públics, durant tres mesos”.

Joan Ribó també ha al·ludit a la Convocatòria Pública d'Exposicions, “que ha suposat un impuls per al sector per a poder mostrar les seues creacions allà on fins fa molt poc temps els semblava impossible accedir”. “Hem obert les portes dels nostres espais municipals per a democratitzar el seu accés i dinamitzar al sector cultural de la nostra ciutat. I estem molt contents amb els resultats d'esta convocatòria oberta”, ha explicat.

D'altra banda, l'alcalde ha indicat que l'Ajuntament ha impulsat una compra pública d'art dotada amb 120.000 euros, “sent la primera vegada que s'impulsa una iniciativa d'estes característiques des de el consistori valencià, a la qual van optar 158 artistes, galeristes i antiquaris de la ciutat de València”. “Podem catalogar esta iniciativa com un èxit i, través d'esta, l'ajuntament va adquirir una quantitat d'obres molt interessants”, ha assegurat.

En la seua enumeració, Joan Ribó no ha volgut “obviar premis anuals que convoquem des de l'Ajuntament com el ‘Premi Senyera d'Arts Visuals’, amb el qual es pretén estimular i promoure la trajectòria professional d'artistes valencians i que compta amb una dotació de 12.000 euros”. A este certamen es presenten tots els anys desenes d'artistes.

Finalment, Joan Ribó ha destacat “la millora i reforma de tots els museus municipals que estem duent a terme, així com l'obertura pròxima de nous espais com la seu de l’IVAM en un lloc tan grat com és el nou parc central de València. O, també, cinc nous espais culturals en els Barris”.

“Són diferents maneres d'impulsar i promoure la cultura a la nostra ciutat a través de fórmules diferents i originals”, ha reiterat l’alcalde, per a concloure amb “els seus millors desitjos perquè el fet de compartir la programació cultural de les ciutats ajude al fet que la cultura tinga una salut de ferro”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr