S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El govern Catalá compra un edifici nou de 131 vivendes a Safranar per destinar-lo a lloguer assequible

• Façana de l'edifici al carrer de Cristina Piris López-Doriga

28/07/2023

  • L’Ajuntament pagarà 20’8 milions d’euros per la compra de tot l’edifici
  • El nou edifici té 131 vivendes, trasters, aparcaments i locals i totes les vivendes són per a estrenar
  • Les vivendes es destinaran a lloguer assequible i a reduir la llista d’espera
  • L’edifici complet té una superfície de 15.104 metres quadrats, dels quals 10.676 son d’ús residencial
  • Els 131 habitatges presenten diverses tipologies. 85 d’elles tenen dos dormitoris amb una superfície útil de 45-53 metres quadrats mentre que les vivendes restants tenen entre 65 i 74 metres quadrats

El govern de Catalá ha aprovat hui en la Junta de Govern la compra d'un edifici de 131 habitatges de nova construcció per a destinar-lo a lloguer assequible. L'edifici recentment construït es troba al barri Safranar i tots els pisos són nous i a estrenar pels inquilins. El cost de la compra supera els 20 milions d'euros i l'objectiu d'esta actuació és donar resposta a la demanda dels veïns amb lloguers assequibles.

El regidor d'Urbanisme, Juan Giner, ha assenyalat que “un dels compromisos de l'alcaldessa de València, María José Catalá, és disposar de més mil habitatges públiques esta legislatura per a poder donar resposta a les llistes d'espera d'habitatge assequible i amb moltes mesures com esta es podrà aconseguir abaratir el preu del lloguer”.

Hui, la Junta de Govern ha aprovat exercir el dret de tanteig, la preferència en la compra sobre terceres persones, per tal de comprar un edifici de nova construcció al barri de Safranar, que destinarà a vivendes per a lloguer. Es tracta d’un edifici amb 131 habitatges, 83 places de garatge, 131 places de bicicleta, 22 trasters i 3 baixos.

Els 131 habitatges presenten diverses tipologies. 85 d’elles tenen dos dormitoris amb una superfície útil de 45-53 metres quadrats mentre que les 46 vivendes restants tenen entre 65 i 74 metres quadrats. A més, hi ha 83 places de garatge distribuïdes en dos plantes. També hi ha 131 places per a bicicletes, situades en planta baixa i amb accés des de la porteria, mentre que, dels tres baixos, un és per a ús recreatiu dels residents i els dos restants poden tindre diversos usos.

Tot l’edifici és de nova construcció, a estrenar, amb vivendes totalment equipades, qualitat de materials i instal·lacions d’alt nivell que inclouen aire condicionat per conductes de fred i calor i alta eficiència energètica.

L’edifici complet té una superfície de 15.104’05 metres quadrats, dels quals 10.476’04 metres són d’ús residencial, 1.492’09 metres quadrats per a locals i aparcaments de bicicleta i 3.135’92 metres quadrats per a aparcament de vehicles.

El preu de taxació de l’edifici realitzat pels serveis municipals és superior a 30 milions d’euros però el preu de venda és de 20.884.564 euros, impostos a banda. L’Ajuntament disposa de quatre mesos a partir d’ara per a efectuar la compra.

Tots els habitatges es destinaran a lloguer assequible i els possibles adjudicataris han d’estar inscrits en el registres de demandants de vivenda de l’Ajuntament de València.

El regidor d’Urbanisme, Juan Giner, creu que “la compra d’este edifici és una bona notícia perquè permetrà posar al mercat 131 habitatges d’alta qualitat, a més de places de garatge per a vehicles i per a bicicletes, trasters i baixos, que destinarem íntegrament al lloguer assequible”. Per al regidor, “València té un problema de manca d’habitatge i poder disposar d’un edifici complet i totalment nou per posar-lo a disposició de la ciutadania que busca una casa al barri de Safranar ens pareix una bona manera d’ajudar les famílies que ho necessiten”.

Recursos multimèdia

Juan Giner