S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament planteja un procés participatiu per a decidir els usos de la Casa de la Demanà del Saler

La Junta de Govern Local ha donat llum verda hui a la compra de l'immoble per part de l'Ajuntament

• Imatge de la façana de la Casa de la Demanà

19/05/2023

La Junta de Govern Local ha donat llum verda este divendres al procés de compra de l'anomenada Casa de la Demanà del Saler per part de l'Ajuntament, amb l'objectiu de dedicar l'edifici a ús ciutadà. L'Ajuntament ha plantejat la realització d'un procés participatiu per a decidir els usos de l'immoble, una vegada s’haja incorporat com a propietat municipal. L'adquisició de la Casa de la Demanà, una reivindicació històrica del veïnat d'este poble de València, permet ampliar les dotacions ciutadanes en un àmbit territorial que té la consideració d'espai protegit.
 

“Es tracta d'un dels edificis històrics més emblemàtics que tenim, no sols en el Saler sinó en tota València”, ha subratllat la regidora de Pobles de València, Lucía Beamud, que ha afirmat que este immoble “ens parla de la història de l’Albufera, de la història del Saler, i de la història de la ciutat”. La delegada ha explicat que “culminem la compra de la Casa de la Demanà, que és una petició històrica del poble del Saler, en un procés similar al d'altres elements patrimonials de l'àmbit territorial municipal”, i ha afegit que els usos d'este espai es determinaran mitjançant un procés participatiu entre el veïnat del poble.

Per la seua banda, la regidora de Patrimoni Municipal, Isabel Lozano, ha destacat la importància d'este “espai situat en el centre del poble, que constituix un lloc de referència per a tot el veïnat”. “Amb la compra de la Casa de la Demanà es garantix la realització d'activitats de caràcter cultural i social de tota mena vinculades a l'activitat municipal”, ha afegit la delegada.

L'adquisició de la Casa de la Demanà ha sigut possible després de l'acord entre l'Ajuntament i la propietat de l'edifici històric, per un import de 922.366,68 euros. L'edifici, situat en el número 28 del carrer de l'Embarcador, data del segle XVIII, encara que posteriorment, l'any 1920, va ser objecte d'una ampliació. Fins a mitjans del segle XX, acollia les subhastes dels punts de caça del parc natural de l’Albufera, i ha sigut també seu de l'associació Amics de la Casa de la Demanà.

L'immoble, segons la descripció de l'Oficina Tècnica de Patrimoni, està situat al costat del carrer del Canonge Alcover. Té una superfície total de parcel·la de 432 metres quadrats (305 m² de superfície construïda en planta baixa més 97 m² de magatzem, i altres 215 m² de superfície en la primera planta primera. La Junta de Govern ha aprovat este divendres la formalització en escriptura pública de l'adquisició de l'immoble, i ha acordat comunicar l'acord a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, atés que es tracta d'un Bé de Rellevància Local, BRL.

Recursos multimèdia

Lucía Beamud
Isabel Lozano