S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament transforma part de José Alabarta en ciclocarrer “per a evitar col·lapses a Sant Isidre”

• Obres al carrer José Andreu Alabarta, en el barri de Sant Isidre

14/09/2023

  • L'alcaldessa explica que “la intervenció respon a peticions veïnals i millorarà la mobilitat entre Sant Isidre i el Camí Nou de Picanya”
  • María José Catalá visita Sant Isidre i s'acosta al carrer José Andreu Alabarta, que comptarà, de nou, amb dos carrils per al trànsit motoritzat
  • L'actuació és una de les primeres que l'equip de govern desenvolupa en matèria de mobilitat “per a garantir la convivència entre vianants, vehicles motoritzats i bicicletes, i evitar colls de botella"
  • Catalá anuncia que “en col·laboració amb l'associació veïnal en els pròxims dies es consensuaran les rutes escolars del barri”

El carrer José Andreu Alabarta, en el barri de Sant Isidre, tornarà a comptar amb dos carrils per al trànsit motoritzat, després de recuperar un d'ells que havia sigut convertit en carril bici bidireccional. Arran d'esta intervenció, que ja s'ha iniciat, l'Ajuntament també contempla la reubicació dels contenidors de residus d'esta via i facilitarà l'accés a la parada de l'EMT Sant Isidre/Tres Creus.

L'alcaldessa de València, María José Catalá ha visitat hui Sant Isidre i ha manifestat que l'Ajuntament millorarà la mobilitat en la connexió entre este barri i el camí nou de Picanya”.

“L'anterior equip de govern, abans de les eleccions, va suprimir un carril al carrer José Andreu Alabarta, per a crear un carril bici bidireccional. Ara, seguint les reivindicacions veïnals, recuperem eixe carril, mantenint el doble sentit del carril bici en l'últim tram del carrer, mentre que la resta del carrer es manté com a ciclocarrer”, ha explicat.

L'actuació, una de les primeres que l'equip de govern desenvolupa en matèria de mobilitat, "garantirà la convivència entre vianants, vehicles motoritzats i bicicletes, i evitarà el coll de botella generat en la ruta escolar cap a l'Institut d'Educació Secundària (IES) Misericòrdia que s'havia transformat en un carril bici bidireccional que provocava un coll de botella en esta zona de la ciutat”, tal com ha assegurat l'alcaldessa, qui ha defensat “la voluntat dur a terme intervencions similars en altres barris per a garantir la seguretat i millorar la fluïdesa del trànsit”.

“Amb esta intervenció, els Servicis de Mobilitat i de Residus Sòlids de l'Ajuntament han buscat una solució a les peticions veïnals referides a l'eixida del trànsit motoritzat del barri de Sant Isidre”, ha afirmat María José Catalá, després d'indicar que “els treballs, que ja s'han iniciat, també impliquen la reubicació dels contenidors de residus del carrer José Andreu Alabarta al cantó compartit amb Camí Nou de Picanya, on es repartixen l'espai amb la zona de càrrega i descàrrega recentment senyalitzada”.

“A més –ha afegit- els esmentats canvis també facilitaran l'accés a la parada que, des del mes de juliol passat, l'EMT té situada en este mateix punt, i per on passen les línies 72 i 73 (línia, per cert, recentment redenominada 'Sant Isidre/Tres Creus – Estació del Nord', també seguint les indicacions dels veïns)”.

D'altra banda, també s'ha instal·lat un espill per a facilitar l'eixida segura d'un aparcament situat al carrer Campos Crespo. “I, en col·laboració amb l'associació veïnal de Sant Isidre, en els pròxims dies es consensuaran les rutes escolars que connectaran el barri amb el centre escolar Misericòrdia de manera segura a través del polígon de Vara de Quart o de l'Avinguda Tres Encreuaments”, ha anunciat l'alcaldessa, després de recordar que l'actual equip de govern ja ha escomés altres millores en el barri de Sant Isidre”.

D'esta manera, María José Catalá ha recordat “l'acció superintensa realitzada en este barri en què “ja s'ha incrementat el servici de neteja de carrers i de jardins”, i ha destacat l'habilitació de la Junta de Patraix, “per a poder realitzar els tràmits d'empadronament, de manera que els veïns de Sant Isidre ja no han de desplaçar-se fins a l'Ajuntament per a realitzar estes gestions municipals”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

María José Catalá