S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El Ple aprova el calendari laboral de València per a 2023

La proposta aprovada permetrà posar en marxa una experiència real de setmana laboral de 32 hores durant quatre setmanes seguides

• Seran festius locals els dies 17 i 24 d'abril

25/11/2022

València per a l'any que ve, 2023, amb els dies 17 i 24 d'abril com a festius locals. La proposta permetrà posar en marxa una experiència innovadora de setmana laboral de quatre dies, una iniciativa que impulsa el govern municipal en el marc d'un procés de diàleg amb els agents socials (Cambra de Comerç, CEV, UGT, CCOO i CSIF) iniciat setmanes arrere, i que es prolongarà en els pròxims mesos. Tal com ha explicat l'alcalde, Joan Ribó, “es tracta d'anar avançant en l'anàlisi i la consolidació de fites històriques en el camp dels drets laborals i del benestar ciutadà, en la línia del corrent que està en ple desenvolupament en la Unió Europea i en el context internacional, des de Portugal al Canadà, el Regne Unit o Nova Zelanda”.
 

Ribó ha subratllat que la voluntat del govern municipal “no és interferir en un assumpte que és competència del diàleg socials”, i per això ha recordat que “hem plantejat esta proposta després d'un procés de diàleg amb els sectors implicats, des de sindicats a entitats empresarials i professionals; i continuarem en esta línia d'intercanvi de postures i anàlisis”, ha afegit. “Per això –ha conclòs l'alcalde- volem posar en marxa esta experiència de designar festiu el 24 d'abril, de manera que la ciutat tindrà quatre setmanes seguides de 32 hores laborables per a observar en viu els efectes sobre la societat, la mobilitat, l'economia, els hàbits…” Tal com va explicar el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, en l'anterior sessió plenària, “l'Ajuntament garantix tots els festius; i l'única cosa que hem fet és passar un festiu que cau en diumenge, el 22 de gener, al dilluns 24 d'abril.

La reunió del Ple Municipal ha tingut un caràcter extraordinari, atés que la proposta de calendari no va tirar endavant en la sessió ordinària del passat dia 17, al no comptar amb suficient suport en la votació per l'absència de l'Hemicicle en eixe moment de diversos membres de l'equip de govern, la qual cosa va impedir una majoria suficient.

Per això, la Corporació s'ha reunit de nou este divendres, amb l'objectiu d'aprovar definitivament el calendari laboral per a l'any que ve. De nou els grups d'oposició han votat en contra de la proposta i s'han mostrat en desacord amb la festivitat del 24 d'abril, encara que els vots de l'Equip de Govern han donat suport al calendari amb els dies 17 i 24 d'abril com a festius locals. Tal com va explicar el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, en la sessió anterior, “això va de la felicitat de les persones, que també és important. I de provar, el mateix que en altres ciutats i en altres països, què passa en sectors com l'hostaleria, per exemple”. A més, ha recordat que el xicotet comerç no té problemes, ja que té llibertat d'obrir.

El regidor de Vox Vicente Montáñez ha qualificat la mesura d’“experiment electoralista”, i ha assegurat que els resultats “són previsibles, i seran un impacte negatiu en la productivitat”. Per la seua banda, la regidora de Ciutadans Amparo Picó ha reiterat les seues crítiques a l'elecció del 24 d'abril com a festiu per entendre que no té cap tradició a la ciutat. Picó ha defensat el canvi de dia de festa hauria d'anar a la setmana de Falles o a la Setmana Santa Marinera. Finalment, el regidor del PP Santiago Ballester ha ratificat el seu vot negatiu “per la falta de consens entre tots els implicats” i ha assegurat que “els perjudicats d'esta elecció seran els comerços”.

Homenatge a les dones víctimes de la violència masclista

Abans d'iniciar la sessió del Ple, la Corporació ha retut homenatge a les dones víctimes de la violència masclista. En el marc del 25-Novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, el Ple de l'Ajuntament de València ha guardat un minut de silenci en gest de repulsa conjunta de les diverses formes de violència que s'exercix contra les dones, tant al nostre país com a tot el món, així com de denúncia i de reclamació de polítiques que permeten la seua erradicació.

Tots els grups polítics amb representació municipal han donat suport a este homenatge silenciós, amb tots els regidors posats en peus en les seues butaques en l'Hemicicle, excepte els dos regidors del grup Vox, que han optat per abandonar els seus seients durant el minut d'homenatge.

Recursos multimèdia

Joan Ribó