Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament licita la instal·lació de 12 càmeres de vigilància per a garantir la correcta protecció del Parc Central

El vicealcalde Sergi Campillo destaca que s'invertiran «més de 100.000 euros per previndre accions que fan malbé el patrimoni protegit»

• Mapa amb la ubicació de les càmeres, com a "una eina de prevenció»

29/11/2021

La Regidoria d'Ecologia Urbana ha aprovat la licitació de 12 càmeres de vigilància que s'instal·laran al Parc Central, «perquè era necessària la correcta protecció del patrimoni protegit d'esta importantíssima zona verda», ha explicat el vicealcalde i regidor de l'àrea, Sergi Campillo. L'Ajuntament de València licita la mateixa obra d'instal·lació de les càmeres com la direcció facultativa, dos contractes que superen conjuntament els 100.000 euros.

 

«Invertirem més de 100.000 euros per a previndre accions i garantir la correcta protecció i conservació del Parc Central, després d'alguns actes vandàlics que ha patit», ha assenyalat el vicealcalde Sergi Campillo, qui ha recordat que la instal·lació de càmeres de vigilància «era necessària a causa de l'important patrimoni industrial que està protegit en aquest gran pulmó verd de la ciutat». El també regidor d'Ecologia Urbana ha remarcat que el sistema de control «és sobretot una eina de prevenció», perquè el que persegueix «és dissuadir als possibles infractors i evitar les costoses reparacions posteriors» de les instal·lacions públiques al parc, com per exemple l'alqueria, les naus de Demetrio Ribes o els antics molls de tren.

Per a poder dissenyar i instal·lar un sistema de videovigilància al Parc Central, l'Ajuntament de València es planteja estendre la seua pròpia xarxa de fibra òptica, de tal forma que es garantisca la connexió de totes les càmeres amb la Central de Policia Local en l'avinguda del Cid, on s'hauran de visualitzar les imatges emmagatzemades, quan això siga necessari. Per tant, la part més elevada del contracte, 96.798,79 euros, es destinaran a portar un cable de fibra òptica des del Parc Central fins a la Central de la Policia Local, i també a la instal·lació pròpiament dita de 12 càmeres.

«Un detall tècnic important és que la fibra òptica anirà per la instal·lació de l'enllumenat públic, una opció que abans no es podia dur a terme per qüestions tècniques i que gràcies a la modernització de l'enllumenat per part d'este equip de Govern, ara sí que és possible, amb els avantatges que suposa», ha explicat el vicealcalde Campillo.

Amb el contracte d'obra també es licitarà el de la direcció facultativa de la mateixa per un import de 3.870 euros, la qual cosa suposa que la inversió supere els 100.000 euros segons el preu conjunt de licitació.

Les càmeres que s'instal·laran comptaran amb la tecnologia «starlight» amb excel·lent rendiment en condicions de poca llum. També, el rang dinàmic de 133 dB permet capturar amb seguretat detalls en situacions de sobreexposició. Una altra característica que tindran és l’«Essential Video Analytics», per a activar les alertes rellevants i recuperar les dades de manera ràpida.

Respecte a la ubicació de les càmeres, 7 de les 12 es col·locaran al perímetre del Parc Central, mentre que les altres 5 estaran en punts interiors, controlant fonamentalment els molls, les naus i l'alqueria.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo