S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Les Biblioteques Municipals de València preparen activitats enfocades al foment de la igualtat i el respecte, amb motiu del 25N

Les Biblioteques Municipals se sumen a este dia amb una programació especial de tallers, presentacions i exposicions amb perspectiva de gènere

• Biblioteca de la Petxina

23/11/2022

Amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, que se celebra el 25 de novembre, les Biblioteques Municipals de València se sumen a esta celebració. Per a això han preparat una programació plena de tallers, presentacions i exposicions culturals amb perspectiva de gènere, que pretenen donar visibilitat i fer reflexionar sobre la problemàtica que afecta tantes dones. Per a donar suport als actes del 25N la regidoria d'Acció Cultural ha organitzat un calendari ple d'activitats distribuïdes en diferents biblioteques de la ciutat.
 

Les activitats, destinades a promoure la igualtat i el respecte, consistiran en exposicions culturals, presentacions d'obres d'autors reconeguts i tallers, que ompliran les biblioteques de la ciutat a partir del dia 24 de novembre “per fer reflexionar a la ciutadania sobre un dels problemes mes lesius, que afecta a milers de dones a tot el món” ha afirmat la regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez.

En la programació cultural d'algunes biblioteques municipals, entre elles la de Marxalenes (Joanot Martorell), Benimaclet (Carola Reig), Na Rovella (Joaquim Martí i Gadea), i Castellar – l’Oliveral (Matilde Ramos), s'inclouen tallers específics per als més xicotets al voltant d'esta temàtica. Per la seua part la Biblioteca de La Petxina acollirà el mateix dia 25 de novembre al matí l'activitat “Micro Obert”. A la vesprada es presentaran les obres d'Amparo Tatay “Jo decidisc”, i d'Antonio Andújar “Els camins de l'Índia”, i s'inauguraran les exposicions “Projectes Culturals”, “És un delicte ser dona i tindre talent”, i “Davant el maltractament. Víctimes assassinades d'enguany”.

Maite Ibáñez ha explicat que les accions que s'han programat en el marc d'este dia estan “destinades a promoure una societat igualitària en la qual s'impulse el respecte i la no violència cap a la dona, i tenen per objectiu contribuir a visibilitzar esta problemàtica”, segons ha indicat la regidora “com cada any ens sumem a totes les iniciatives que celebren este dia programant activitats per a tots els públics, amb la finalitat de crear consciència no sols en el públic adult, sinó també en els xiquets, xiquetes i joves”.

A més, en el marc de les activitats programades per al 25N, les Biblioteques Municipals de València col·laboren amb l'ONG IntedRed, dedicada a l'organització de projectes educatius que tenen com a finalitat la promoció i el foment del dret a l'educació, l'equitat de gènere i la participació, amb la realització del taller “No el negues”. Esta activitat se celebrarà el dijous 24 de novembre, a les 9.30 hores, a la Biblioteca de Castellar-l’Oliveral. A este taller s'unirà la realització de l'activitat “Qui hi ha darrere de la màscara?”, destinada als xiquets i xiquetes, que es realitzarà els dies 24, 25 i 26 en diferents biblioteques de la ciutat.

“Les Biblioteques Municipals de València són llocs de reflexió i coneixement en els quals es fomenten els valors del respecte, la igualtat i la no violència, i en els quals les persones usuàries poden trobar llibres que impulsen la coeducació. Visibilitzar la Violència contra les Dones és necessari perquè la societat adquirisca una consciència més crítica sobre esta problemàtica i es puga crear un futur en el qual la igualtat de gènere siga una realitat i no un dret pel qual lluitar”, ha conclòs Maite Ibáñez.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez