S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Assemblea de l'EMSHI nomena president per majoria absoluta a Carlos Mundina

• L'Hemicicle municipal ha acollit este divendres les assemblees constituents de l'EMSHI i l'EMTRE per al mandat 2023-2027

15/09/2023

  • El regidor de l'Àrea de Millora Climàtica i Gestió de l'Aigua regirà l'entitat metropolitana encarregada de la distribució d'aigua potable als municipis
  • L'Ajuntament de València ha decidit canviar la tradició de presidir també l'EMTRE com a gest amb la resta de municipis que formen esta entitat

Carlos Mundina, regidor de l'Àrea de Millora Climàtica i Gestió de l'Aigua de l'Ajuntament de València, serà el nou president de l'Entitat Metropolitana de Servicis Hidràulics (EMSHI), en rebre la majoria absoluta dels vots dels 48 ajuntaments de l’àrea metropolitana de València que conformen l'entitat.

El responsable del Cicle Integral de l'Aigua ha agraït als representants municipals el seu nomenament com a president de l'EMSHI i ha reafirmat el seu “compromís per l'interés general, per a així prestar el millor servei a tots els municipis que conformen l'entitat”. “Tot el món sap que tinc sempre oberta la porta del meu despatx”, ha afegit Carlos Mundina, qui succeïx en el càrrec a Elisa Valía.

Cal assenyalar que el nombre de vots que correspon a cada ajuntament està repartit de manera ponderada i proporcional a la població dels municipis. Així, per exemple, en el cas de l'EMSHI, la ciutat de València disposa de 80 vots, enfront dels 9 de Torrent o els 7 de Paterna. El total de vots que conformen l'Assemblea és de 185. En la votació, Mundina ha rebut 120 vots a favor, cap en contra i 65 abstencions.

Les dos entitats encarregades de la distribució de l'aigua potable (EMSHI) i del tractament dels residus urbans (EMTRE) dels municipis de l'àrea metropolitana de València han celebrat este divendres, en l'Hemicicle de l'Ajuntament de València, les seues respectives assemblees constituents de cara al mandat 2023-2027.

En el cas de l'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus, l'Assemblea ha elegit president per majoria absoluta l'alcalde d'Almàssera, Emilio José Belencoso Rodrigo, gràcies fonamentalment al suport rebut des de l'Ajuntament de València, que és el municipi que major nombre de vots posseeix conforme a la seua població, de manera similar a l'EMSHI. Belencoso succeïx en la presidència a Sergi Campillo. És la primera vegada, en els quasi 25 anys d'història, que la presidència de l'EMTRE recau en un representant municipal alié a la corporació del Cap i Casal. L'Ajuntament de València ha decidit canviar la tradició de presidir també este ens, com a gest amb la resta de municipis que formen l'entitat.

L'EMSHI i l'EMTRE van nàixer en 2001 després de l'aprovació de la Llei 2/2001, d'11 de maig, de creació i gestió d'àrees metropolitanes a la Comunitat Valenciana, i l'extinció del Consell Metropolità de l'Horta. D'esta manera, l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics assumia la competència del servici d'aigua en alta en tota l'àrea metropolitana de València, així com facultats en matèria de sanejament en alguns dels seus 48 municipis. Des de l'any 2020, per modificació legislativa, l'EMSHI cessa la seua competència en matèria de sanejament i centra tota la seua activitat en el servici d'aigua en alta, és a dir, l'abducció i distribució de l'aigua des de les plantes potabilitzadores fins a l'entrada de les poblacions mitjançant una xarxa conformada per canonades de gran diàmetre. La demanda que cobrix l'EMSHI és de 275 milions de litres d'aigua potable al dia aproximadament, la qual cosa equival a 82 piscines olímpiques.

D'igual manera, la competència bàsica de l'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus és la prestació dels servicis de valoració i eliminació de residus urbans de 45 municipis de l'àrea metropolitana de València, amb una població de prop d'1,6 milions d'habitants. Tot això, d'acord amb els objectius marcats per la Generalitat, a través de la normativa sectorial i els instruments de planificació.

L'EMTRE gestiona els residus municipals dels contenidors gris i marró en les seues dos plantes de tractament en Los Hornillos (Quart de Poblet) i Manises. A més de l'abocador de residus no perillosos de Dos Aguas, l'entitat tracta també els residus depositats en la xarxa metropolitana d'ecoparcs, així com uns altres de tipus agrari, comercial i industrial assimilables a domèstics.