S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Servicis Socials obri el Centre d’Atenció a Emergències Climàtiques per l’alerta roja de calor

• El CAES es troba al carrer de Santa Cruz de Tenerife

12/08/2022

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Servicis Socials, continua activant el Centre d’Atenció a Emergències Climàtiques (CAES) per fer front a les altes temperatures, cada vegada que hi ha una alerta roja, amb l’objectiu que les persones sense llar tinguen un espai al que poder acudir si així ho desitgen.

 

Obrir el CAES dona resposta a les necessitats de les persones sense llar que necessiten un espai fresc on poder estar i descansar durant les hores centrals del dia. Així, els pròxims dies, este centre romandrà obert des de les 11 fins les 19 hores, al carrer de Santa Cruz de Tenerife, al barri de Tres Forques.

La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha recordat que “el consistori invertix més de dos milions d’euros anuals per posar a disposició de les persones sense sostre 284 places d’allotjament d’emergència, més altres 329 en l’àmbit de la cooperació i la immigració (sol·licitants d’asil i altres casos). En total, 613 places en diferents recursos d’allotjament, a les quals se sumen en dies com hui les que oferix el CAES en horari diürn”.

Isabel Lozano també ha explicat que el CAES enguany és “flexible fins el punt d’admetre mascotes”, obri 120 dies a l’any i compta amb un pressupost de 101.000 euros. Estos dies d’horari diürn, el centre oferirà als seus usuaris dutxa, alimentació, aigua, descans i roba, si cal.

El CAES, gestionat per Creu Roja a través d’un conveni municipal, obri les portes 120 dies a l’any, quan les inclemències de l’oratge o circumstàncies extraordinàries posen en risc la salut de les persones sense llar, tant en moments de fred i de pluges com de calor, com és el cas actual.

La regidora Isabel Lozano ha posat en valor este tipus de servicis durant l’època de calor: “Es tracta d’un servici fonamental per a les persones que necessiten un lloc on descansar i refugiar-se quan fa molta calor, a més se’ls oferix menjar, se’ls renta la roba i poden dutxar-se o romandre ací el temps que consideren”.

Este espai també dona l’oportunitat als equips de benestar social i les entitats de mantindre relació amb algunes d’estes persones i poder ajudar-les més enllà del moment d’urgència. “Estes atencions ens donen una oportunitat per entaular una connexió més estreta amb estes persones que viuen als carrers i derivar-los a processos d’inserció i formació per aconseguir la seua inclusió social”, ha explicat la regidora.

Com sempre, en estos episodis de calor intervenen la Secció Municipal d’Atenció Social a l’Exclusió; el Centre d’Atenció a Persones Sense Sostre (CAST); la Unitat X4 de Policia Local, adscrita al CAST; el Centre de Suport a la Immigració; el Servici d’Urgències Socials, i la resta d’Unitats de la Policia Local, amb la col·laboració de Creu Roja, la Fundació Salut i Comunitat, i Càritas Diocesana de València.

“Entre totes i tots fem una tasca fonamental perquè ningú patisca un colp de calor durant l’estiu a la ciutat de València i, amb l’obertura del CAES, reforcem les ferramentes d’intervenció de l’Ajuntament per donar resposta a les necessitats de les persones sense llar a la nostra ciutat, tant en situacions puntuals per calor, com per emergències socials o climàtiques, així com la capacitat per iniciar processos més intensos de canvi i inserció social que puguen acabar en una vida autònoma fora de la situació de carrer”, ha manifestat la regidora.