Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Urbanisme ordena el cessament d'activitat de tres apartaments turístics

Sandra Gómez recorda que València “és un exemple, per tindre una normativa de les més estrictes a l`hora de poder operar en esta mena d’allotjaments turístics”

• València és un exemple per tindre una normativa de les més estrictes i rigoroses

05/03/2022

El Servici de Llicències Urbanístiques de l'Ajuntament de València ha ordenat el cessament de l'activitat turística de tres habitatges situats als carrers Gran Canària, Santa Pola i Serrans. “Des de la Regidoria d'Urbanisme continuem pressionant per a impedir l'activitat turística en habitatges sense la corresponent llicència municipal. Des de Llicències s'ha ordenat el tancament d'altres tres habitatges que estaven operant a la nostra ciutat sense l'informe de compatibilitat urbanística. La ciutat de València és un exemple per tindre una normativa de les més estrictes i rigoroses a l'hora de poder operar amb esta mena d'allotjaments turístics”, ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez.

 

En el cas de Serrans, la intervenció es va originar després de la denúncia del president de la comunitat de propietaris per les molèsties que ocasionaven els inquilins dels dos habitatges de la primera planta. Els inspectors van confirmar que el propietari havia realitzat obres per a convertir els dos habitatges en un apartament turístic que anunciava en diferents portals d'internet i que no comptaven amb la llicència de canvi d'ús urbanístic que avalara l'activitat turística. Davant esta situació, des del servici es va ordenar el cessament immediat de l'activitat.

Pel que respecta a l'habitatge del carrer Gran Canari, la intervenció municipal es va iniciar després de comprovar que les obres que s'estaven escometent en l'immoble excedien la declaració responsable que s'havia presentat davant l'Ajuntament perquè havien propiciat un canvi d'ús a habitatge turístic. Els tècnics van constatar que tampoc s'havia sol·licitat ni concedit llicència d'obres ni autorització per al canvi d'ús, per la qual cosa també es va procedir a ordenar el cessament immediat de l'activitat.

L'última intervenció s'ha produït al carrer Santa Pola, on també s'ha actuat després de les reclamacions veïnals. S’ha detectat l'ús d'un immoble com a habitatge turístic sense estar inscrit en el registre de Turisme ni disposar de l'autorització municipal per a desenvolupar esta activitat, i per tot això, s'ha ordenat el cessament immediat.

Estes tres actuacions se sumen als cinc cessaments d'activitat que es van ordenar des de la mateixa regidoria el mes de gener passat al Grau, el Cabanyal, Quatre Carreres i Ciutat Vella per desenvolupar un ús turístic sense la llicència de compatibilitat urbanística que exigeix l'Ajuntament de València per a poder operar a la ciutat.