S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament adjudica les obres de remodelació integral de la plaça del Baró de Cortes en Russafa

La Junta de Govern Local ha aprovat l’adjudicació per 308.000 euros i un termini d’execució de 92 dies

• Plànol de la plaça

24/09/2022

La Junta de Govern Local ha aprovat l’adjudicació de les obres de remodelació integral de la plaça del Baró de Cortes i els carrers laterals, al barri de Russafa, una intervenció nascuda als pressupostos participatius 2018/19. Tot, per un pressupost final de 308.000 euros i un termini d’execució de 92 dies.

 

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha recordat que l'espai per urbanitzar es situa al voltant de l'església de Sant Valer i Sant Vicent Màrtir, considerada Bé de Rellevància Local, la importància i el valor paisatgístics de la qual s'han vist afectades per les condicions en les quals es troba l'espai.

Per este motiu, i com a resultat d’un procés de diàleg i participació obert al veïnat del barri, s’ha plantejat la repavimentació de la plaça amb la utilització de rajola de formigó prefabricat, antilliscant i resistent, alternant tres tonalitats de grisos. També es substituirà i ampliarà la zona de jocs existent reforçant-la amb la inclusió de jocs de superfície, renovant i augmentant la dotació de bancs, i creant una nova zona de descans i reunió a la cantonada sud-oest de la plaça, a través de la qual s’evitarà l'accés de vehicles a la plaça.

L’objectiu de la intervenció és dignificar i crear un gran espai central diàfan que allotjarà activitats de festives, socials i culturals i es visibilitzarà l'entrada al Mercat de Russafa des de la plaça. Tot, amb un projecte presentat en el marc de l'Estratègia del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió europea a través dels fons Next Generation.

A més, s’hi preveu ampliar i confinar millor la zona de contenidors de residus, a més d'augmentar la periodicitat de recollida d’estos. Complementàriament, també s’hi preveu col·locar aparcabicis i grans jardineres, així com substituir els fanals existents per noves lluminàries eficients de tecnologia LED.