S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'alcalde destaca la col·laboració amb la Universitat per promoure els vincles entre València i la Xina

Joan Ribó ha participat hui en la celebració del 15 aniversari de l'Institut Confuci de la Universitat de València

• Celebració del 15 aniversari de l'Institut Confuci al Centre Cultural La Nau

28/11/2022

L'alcalde, Joan Ribó, ha participat hui en l'acte celebrat al Paranimf del Centre Cultural La Nau amb motiu del 15 aniversari de l'Institut Confuci de la Universitat de València, i ha reafirmat “el compromís i la col·laboració de l’Ajuntament en totes aquelles activitats que conduïxen a la millor entesa entre cultures tan arrelades en la història com la xinesa i la valenciana”.
 

Joan Ribó, que ha parlat de València, “com una ciutat acollidora”, ha destacat la importància de la diversitat cultural i l’enteniment mutu”, i ha celebrat que l’esmentat institut, creat per promoure el desenvolupament de l’ensenyança i cultura xineses, “ha sigut el millor interlocutor per entendre i conéixer el món xinés, que arran la ruta de la seda comparteix trets culturals a València”.

L’alcalde també s'ha detingut en l’increment de la població xinesa a la ciutat de València i ha comparat la seua integració “amb una autovia en dos sentits, en la qual també s’ha d’implicar qui porta a la ciutat tota la vida”. “I, en eixa tasca, és on millor es veu el treball del nostre Institut Confuci, perquè, encara que siga una institució universitària, a l'Ajuntament de València el considerem molt nostre”, ha afegit en fer-se ressò de iniciatives impulsades per difondre festivitats i tradicions com ara la cavalcada de l’any nou xinés.

Per últim, Joan Ribó ha fet valdre el conveni que l’Ajuntament manté des de fa sis anys amb este institut, que també ha facilitat la signatura d’altres convenis d’agermanament amb tres ciutats xineses: Guangzhou, des de 2012; Chengdú, en 2017; i el més recent de Xi’an, en 2020.

En l’acte, en què s’ha mantingut una connexió en directe amb la ciutat de Changchun, també han participat, entre altres acadèmics i representants públics, la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, i el director de l’Institut Confuci, el professor Vicent Andreu.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó