S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament forma el personal en diversitat sexual, de gènere i familiar

Enguany el programa incorpora l’anomenada llei trans, que va entrar en vigor el passat mes de febrer

• Mural de l'espai Fernando Lumbreras, on es realitza la formació

20/04/2023

Demà conclou la sisena edició del taller formatiu sobre atenció a la diversitat sexual, de gènere i familiar que l’Ajuntament oferix a la plantilla municipal en col·laboració amb Lambda. L’objectiu és donar a conéixer i sensibilitzar el funcionariat davant la realitat de la població LGTBI. Enguany s’incorpora al programa la Llei 4/2023, de 28 de febrer, per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per a la garantia dels drets de les persones LGTBI, que va entrar en vigor el passat mes de febrer.
 

La regidora d’Igualtat, Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, ha manifestat que “la igualtat de tracte i no discriminació” i “la perspectiva LGTBI” constituïxen un dels eixos de la formació que reben els empleats i empleades amb el propòsit de “millorar l’atenció ciutadana i garantir les mateixes oportunitats i drets a tota la ciutadania”.

Al llarg de quatre jornades, l’alumnat aprén conceptes bàsics sobre binarisme, sexe biològic, identitat de gènere, orientació sexual i diversitat familiar per tal d’integrar-los en el seu desenvolupament professional i millorar la relació de l’administració local amb el veïnat LGTBI. El curs té lloc en les instal·lacions de Lambda, a l’avinguda del Primer de Maig, al barri de l’Hort de Senabre, i hi participen 30 treballadors i treballadores de l’Ajuntament.

El consistori, a través de la Secció d’Inclusió Social i Convivència, va impulsar este taller en 2019, pel qual hauran passat 194 alumnes durant cinc anys. A través de dinàmiques grupals, es presenta legislació, materials i recursos relacionats amb la diversitat sexual.

En esta edició es fa especial referència a la recentment aprovada i coneguda com a llei trans, les principals mesures de la qual són la despatologització de la transsexualitat, la prohibició de les teràpies de conversió i de les intervencions de modificació de genitals en menors intersexuals. També canvia el Codi Civil perquè lesbianes i dones bisexuals puguen procedir a la filiació dels fills i filles sense exigència de matrimoni, i que tant estes com les persones trans tinguen accés a tècniques de reproducció assistida.

Altre dels aspectes que s’hi tracten són els recursos específics LGBTI a la ciutat de València, entre els quals hi ha els programes amb què compta Lambda i diversos servicis municipals, com ara l’Oficina de No Discriminació i contra els Delictes d’Odi, ONDIS, que va entrar en funcionament en octubre de 2022. ONDIS, localitzada al carrer de Dalt, al Carme, atén casos susceptibles de ser discriminatoris.

Segons l’últim informe del Ministeri de l’Interior, un de cada quatre delictes d’odi investigats per les Forces i Cossos de Seguretat estan relacionats amb la orientació sexual o la identitat de gènere de la víctima.

Recursos multimèdia

Lucía Beamud